Novi Sad
08.06.2014.
16:50 > 04:06
U teškoj saobraćajnoj nesreći noćas oko dva sata kod Merkatora, poginule su dvadesetogodišnje Milica Ležimirac i Vladica Matović, kao i njihov vršnjak, Aleksandar Marić.

Komentari 308

  • 13.06.2014 11:57
    Sablonizacija drustva
    Nije mi jasno zasto ima toliko istih kometara...Potpuno isto kazu ili ponove sto je neko pre njih rekao.
    A ovo se sve desava mozda zbog neceg sto mi je neko iz Novog Sada rekao pre 15tak godina: "Novi Sad je planiran da bude novi S.A.D."
  • Novosadjanin old

    13.06.2014 06:41
    hahaha...
    I gle cuda bas tog "drugovog" Audia je vozio par meseci pre i hvalio se na FB-u kako je jurio nistavih 260 km/h!
  • Novosadjanin old

    13.06.2014 06:32
    hahahahahahahah.,...
    http://www.pressonline.rs/info/hronika/315549/roditelji-vozaca-audija-uplakan-se-drzao-za-glavu-i-ponavljao-da-je-ubio-troje.html

    Ma da, a inace je poznat od ranije po brzoj voznji!
    Bice da mu stalno tuku druga pa juri njegovim kolima preko petlje do bolnice, ili voli da se trka sa kolima hitne pomoci!
  • Anon

    12.06.2014 12:25
    Sleper
    Ipak se slazem sa onim likom, da je neki sleper isao 50 na sat (skoro slicno kinetickom energijom), onda bi svi krivili drugog vozaca sto je prolazio na crveno svetlo a ne vozaca slepera.

    Inace, po meni, svako je kriv.
  • Neko

    10.06.2014 16:24
    Pocivaj u miru mala :(
    Mojoj Vanjici, jednoj devojci koja je obelezila jedan deo mog zivota, i mnogo toga nisam stigao da ti kazem :'( Bila si mi prijatelj, i ta kratka ljubav izmedju nas, koliko god kratko trajala,bila je predivna. Znaj da ces zauvek biti u mom srcu !
  • 10.06.2014 15:05
    @Nevena
    Svako ko ne postuje pravila, prolazi kroz crveno, vozi kao manijak, itd mora biti svestan da ce ili ubiti nekoga ili ce njega neko ubiti. I nema trece.
  • Nevena

    10.06.2014 11:45
    TROJE POGINULIH KOD MERKATORA...
    Ovi mladi ljudi bi bili zivi, bez obzira sto su u 2h posle ponoci napravili prekrsaj, da nije bilo bahate voznje Vranica. Ubila ih je BAHATOST, a ne prekrsaj i tu cinjenicu treba imati na umu kada mu se bude sudilo!!!
  • 09.06.2014 20:04
    Ami
    Ja ne kontam ove komentare.
    Znaci, neko moze da ne postuje pravila,prolazi kroz crveno, ugrozi svoj i zivot i svojih saputnika, a krivi su drugi koji takodje ne postuju pravila??
    Pa ako ih sam ne postujes odakle ti pravo da to ocekujes od nekog drugog?
    Muka mi je od budaletina koji prolaze na crveno, voze kao manijaci, ne postuju propise.
    Zao mi je samo saputnika, oni su stradali ni krivi ni duzni, samo zato jer su seli sa kretenom u auto i naleteli na drugog kretena.
  • tamo neki

    09.06.2014 15:14
    sta reci
    sta reci osim - uzas...velika tragedija...moje saucesce porodicama zrtava ove stravicne nesrece...
    a ko je kriv...kriva je drzava i drustvo u kom zivimo..imamo stuaciju u kojoj je klinac koji je juce polozio vozacki ubio troje autom od oko 50000e...da li je neko pitao otkud mu auto??kupio tata??da li je neko tati ispitao porijeklo imovine??po meni mnogo vecu odgovornost ima tata koji je sinu od 21 god dao auto od 5200 kubika i 444 konja da divlja a nije ga naucio kako da se ponasa..vidim da svi osudjuju tog decka...necu ni ja da ga branim ali se zapitajte kako biste se vi ponasali da ste uvijek imali sve sto hocete i da vas je tata naucio da mozete da radite sta god hocete a da ce on da vam "cuva ledja"..neki bi sigurno bili gori od ovog klinca..alkohol, prekoracenje brzine i mocan tata su "grehovi" ovog klinca..a sad, sta je sa zrtvama???da li su oni bili pod dejstvom alkohola???da li su oni postovali pravila saobracaja??alkohol - ne zna se..pravila saobracaja nisu postovali dok su prosli na crveno..da nisu zrtve nego da su oni nekoga ubili sigurno bi se i na njih obrusila lavina optuzbi...razmislite o tome
  • Nikola

    09.06.2014 14:34
    Pozdravljam Limanca
    Ti si odatle, pa ću ti verovati da ima 270m između dve raskrsnice, mada mi se čini da tu ima i puno manje, a isto tako da je vinovnik pređeni put savladao još brže, tako da bi ja preinačio tvojih 20 na 40 godina robije. Trajna zabrana upravljanja i kosilicom za travu, sve i da je na struju.
  • Tja

    09.06.2014 14:31
    @Anonimus - uzas
    Kriv je onaj koji je prošao na crveno svetlo.

    I da vas pitam novosadjani: kako i koliko km/h
    vi vozite???



    Evo ovako, ja kad popijem i dva piva, bojim se da me ne zaustave, vezan sam i milim putem, inace ako prekoracujem, radim to do 10%, ako lazem, neka me ubiju sad na mestu. Sigurno ne sedam sa 1.1 promilom i dajem gas do daske. Da je to uradio i ovaj kreten, mozda bi se cuknuli, mali sto je prosao na crveno bi ostao bez dozvole na neko vreme, platio bi mu stetu na tatinom Audiju. Ende.
  • Petar

    09.06.2014 14:10
    Ni jedni ni drugi
    Vozac Audija je kriv po osnovu alkohola i brzine. Polo je prosao kroz CRVENO, a to je i dalje najtezi prekrsaj ovde... Ne opravdavam nikog, zivoti su izgubljeni... Koliko god mrzeo "bahate", POLO je najkrivlji. Nazalost tu krivicu nije "platio" samo vozac.
  • berolina

    09.06.2014 13:22
    160 km/h cemu to

    ...da je vozac audia vozio 50 km/h imao bi crveno i sta bi se desilo: NISTA !

    VELIKO NISTA

    TRI MLADA ZIVOTA BI OSTALA SACUVANA...

    ovo je vise nego UZAS

    koga pravdati!

    ciji semafor je dodao 2(dve) sekunde SMRTI !?

    tehnika nije SVE

    wowi

  • Krcko

    09.06.2014 13:08
    A Kisacka?
    A sta je sa onim tatinim sinom sto je ubio dva coveka u Jugu pre par godina? I on je vozio preko 100 u pijanom stanju, a sve cega se secam je da je posle ispitivanja u policiji bio pusten cak i na more, a posle toga rocista odlagana i odlagana.

    Znam i da je tatica direktor banke u NS... sto znaci, odobravanje kredita po izuzetnim uslovima ili nenaplativih, na primer. Ali samo gde treba, jelte...
  • Podbara

    09.06.2014 12:09
    Vozili su pijani, prošli su na crveno, trebala je da ih zaustavi policija, kazni i oduzme vozačku, oplete po džepu i ušima.
    Ali naišla ne obesna stoka i pobila ih.
    One je trebalo kazniti, a ne terati u smrt.
    Ovoga treba za primer zatući, a ne pravdati.
    Sigurno će tata da kupi advokate, sudije, dokaze, očevice, eksperte, pogodne organe, a ako zapne, tu je Apelacioni da vodi računa o njegovim interesima.
    Ako je bio dovoljno pri sebi da pobriše svoje svinjarije po fejsbuku ili javi nekom da to učini, vrlo dobro zna šta je uradio u tom trenutku.
    Jel se ono fino dobro dete vlasnika Pinka izvuklo što je pregazilo onu devojku džipom, i nikom ništa, no no. Tako će i ovaj. Uz ukor, ako smeju. I taj će sutra da bude menadžer, savetnik, biznismen, vlasnik, političar, pa će i vas da pokupi, džipom ili parama.
    Pa vi vidite..
  • 09.06.2014 12:03
    uzas
    Kriv je onaj koji je prošao na crveno svetlo.

    I da vas pitam novosadjani: kako i koliko km/h
    vi vozite???

    Pa ne može pešak ne može da predje ulicu, nikom ne stajete, jurite, parkirate se svugde i gde god stignete!

    Ovog fantoma je iznedrio taj i takav grad, kakav jeste sada.

    Takodje, molimo na uvid toksikološke nalaze svih učesnika u ovoj tragediji!!!


  • 09.06.2014 11:55
    @Milos
    Ali je mesto da se ti napravis najpametniji, i presudis "za sta je ovo mesto"?

    Ovo je javni portal gde moze svako da kaze sta zeli u skladu sa pravilima portala (sto iskljucuje mrznju, vredjanje i slicno)

    niko ko se upustio u "matematicko procenjivanje" nije to uradio iz zle namere.

    Jeste na vestacima da procene, a jeste i na sudijama da osude na sta se nismo navikli!

    proslo je vreme komunizma da se narod lako ucutkava i da mu se lupaju pecke u sta se sme a u sta ne sme mesati! na internetu bar imamo slobodu da kazemo sta mislimo
  • mrva

    09.06.2014 11:32
    @Robi
    proracun ti je pogresan jer vreme ne meris precizno! Ne mozes zaokruzivati na cele sekunde jer pravis preveliku gresku (+/-50 stotih delova).

    istom metodom ali tacnijim merenjem (koristi stopericu na telefonu!) sam ja dobio upravo 160kmh!

    nije vazno da li je km/h gore ili dole, ubica je vozio svakako oko 3 puta iznad ogranicenja!
  • mrva

    09.06.2014 11:24
    @Anonimus-Mrva
    "Sine", apsolvirao sam na FTN-u, Masinstvo, smer tehnicka mehanika, (mehanika=nauka koja kao glavnu "temu" proucava kretanje) i pored toga zavrsio jos jedan fakultet!

    nadam se da me to dovoljno kvalifikuje da pricam o "energiji" i da ostavim komentar

    Uzgred, neki Dejan se ovde upljuvao da objasni kako se te stvari racunaju (svaka cast na trudu), ja sam u komentaru koji si ti "uzeo na zub", pri cemu moras jos mnogo da ucis da bi to mogao da iskritikujes sa nekom tezinom, prokomentarisao ne zeleci da toliko cepidlacim.

    sracunao sam grubo u glavi i dao jedno poredjenje, ali eto Dejan se javio sa vise strpljenja pa pogledaj njegovu racunicu, s tim sto ja smatram da treba porediti sleper koji se krece PO OGRANICENJU u gradu a to je 50km/h! Jer ako uzmemo proizvoljno veliku brzinu, i od komarca se moze napraviti projektil. Pa posto je kineticka energija srazmerna kvadratu brzine ispada da je taj audi zaista imao kineticku energiju kao natovareni sleper (20 tona) koji bi se kretao po ogranicenju u gradu (50 kmh)!

    Nadam se da ti fizika i sujeta nece zagorcavati zivot

  • Sanja

    09.06.2014 10:55
    Anonimus 2
    Sve jedno je dal' su ovi poginuli presli na zeleno.Ubica je kriv posto je bio u alkoholisanom stanju,i vozio je 160km/h.Kaznu nikada nece dobiti,zato sto je ocito neki burzuj i kreten,sve jedno i da ga kazne necemo moci da vratimo nase andjele...
  • Milos

    09.06.2014 10:48
    Nije mesto
    Ovo nije mesto za takmicenje ko je pametniji ili strucniji u racunanju brzine. Ovo nije mesto da se glume vestacenja, da se glumi poznavanje zakona i sl. Ni gubitak 3 zivota nije promenio svest kod nas.

  • Dejan

    09.06.2014 10:39
    Kazaljka
    Da, ovo sto jedan covek kaze je tacno, pri udaru (i to ne samo kod nemackih automobila), kompletna instrument tabla se "zamrzava", dakle broj obrtaja i brzina ostaju, i koriste se u vestacenju.

    Posto ne znam o kakvim zbunovima ovaj jedan prica, i racuna preko google mapa, samo da napomenem da je vozac Audija ubrzavao pre raskrsnice, dakle ti iako si racunao brzinu, racunao si prosek na toj deonici, ali ne i ubrzanje, on ako je ubrzavao sa recimo 80 na 150-160, ti ces njemu uhvatiti neku srednju vrednost brzine. E sad, da li moze ovaj audi da ubrza toliko, pa ja mislim da moze, posebno ako je ta deonica nizbrdita, i posebno sto to nije AUDI A8, vec S8, a S8 je zver sa V10 motorom, i mozete pogledati snimke na youtubu kako on od 70-160 moze da ubrza za celih 6-7 sekundi. To objasnjava zasto nije bilo reakcija od strane vozaca Audija, ogromno ubrzanje, i noga na gasu, nije imao vremena ni da reaguje.
  • JAA

    09.06.2014 10:17
    Uf!
    Da su deca u Polu stala na crveno, ovaj klipan ih ne bi udario...Ali bi sigurno udario nekog na sledećej ili do sledeće raskrsnice.
  • Robi

    09.06.2014 09:32
    @U Saobracaju Nikada Niste Sami
    U svakom slučaju smo i ti i ja promašili temu. Prava pitanja su:
    1. šta ovaj i dalje traži na slobodi obzirom na istoriju njegovog ponašanja?
    2. odakle bre njemu u 21. godini auto od preko 50 k€?
    3. Ako ga tata izdržava, jel platio porez na platu i imovinu?
    4. šta saobraćajci rade u svom životu?
  • u saobracaju nikada niste sami

    09.06.2014 07:40
    Fizika
    @Robi-Matematika... Kazaljka brzinomera je ostala blokirana na poslednjoj zabelezenoj brzini u momentu udesa (standardizovana tehnicka karakteristika na nemackim vozilima!), kaze 160 km/h! Uostalom, sacekajmo vestake da kazu svoje, a ne da pausalno racunamo predjeni put/vreme, pogotovo sa dve nepoznate!
  • Robi

    09.06.2014 06:13
    Matematika...
    Dečko je vozio brzo - stoji. Imao je alkohola - nezvanično - stoji. Klinci prošli na crveno sa krajnje nejasnom namerom - stoji. Kod klinaca još nismo saznali koliko su imali alkohola - stoji. Dakle situacija za koju mi je pričao instruktor još dok sam učio vožnju: nesreća se dešava kada dvoje ne paze. Tačka.

    A zašto se ovom liku u Audiju nezvanično napumpava 160km/h? Kada ovaj snimak (https://www.youtube.com/watch?v=ZKXd1rAFNu4) premotate na približno 0:38 videćete vreme na kameri koja snima 2:06:41 u trenutku kada prolazi kod žbunova na ostrvu, a u trenutku sudara 2:06:44. Na Google Earth-u je razdaljina između tih žbunova i sredine raskrsnice 83 m (od ranijeg iskustva znam da Google greši tek negde na nivou cm). Prostom matematikom:
    83 m / 3 s = 27,7 m/s = 99,6 km/h
    Koliko god da je ovo šac-metoda, ona može da omane gore dole 10 km/h, ali ne 60...

    Da se razumemo: 100 km/h u gradu je za svaku osudu. Ali 100 km/h je daleko manja brzina od 160 km/h...
  • Tja

    09.06.2014 05:39
    @J
    Poginuli su prosli na crveno. A ubica na zeleno. Prekoracenje brzine i alkoholisano stanje su jedina njegova greska. Tragedija se desila, ali njihovom krivicom prvenstveno.:

    eeee, znas sta, da ti ne kazem sada kako bi te nazvao - da nije prekoracio brzinu ne bi ni poginuli. Postoji razlog zasto je ogranicenje 50, jel si svestan toga? Jel treba fiziku da ti objasnjavam mozda? Kao drugo u auto se ne seda PIJAN, a kamoli u tom stanju vozi nepropisnom briznom! Ako vec i sedas u auto pijan, onda brate mili 50 i moli se da te ne zaustave, a ne da jurcas kao budaletina.
  • J

    09.06.2014 02:29
    Poginuli su prosli na crveno. A ubica na zeleno. Prekoracenje brzine i alkoholisano stanje su jedina njegova greska. Tragedija se desila, ali njihovom krivicom prvenstveno.
  • Dejan

    09.06.2014 02:02
    Energija
    Joj ovi sto se loze da znaju fiziku, a nemaju je pojma, zato se i desavaju ovakve stvari. Mozda nije mesto, ali moram da napisem.
    Energija se gleda, i to kineticka, znate one dve vrste energije iz osnovne skole, mozda 6. razred. Kineticka i potencijalna. Potencijalna je kada telo stoji na nekoj visini na primer (gravitaciona potencijalna energija). E kineticka je ovde slucaj. Kineticka energija raste sa kvadratom brzine, dakle (m*V^2)/2, znaci ovako, cist primer, ako imas dva indenticna vozila, jedno se krece 3 km/h a drugo 5, ovaj sto se krece 5 km/h ima skoro 2,5 puta vecu energiju. E sad, prosta racunica kaze:
    Audi (160km/h): (2000 kg*(44,44)^2 m/s)/2 = 1974913J
    Sleper natovaren: (60km/h): (25000 kg*(16,67)^2 m/s)/2 = 3472222J

    Dakle ovaj audi je imao energiju pri udarcu kao kad te udari sleper pri 60km/h sa oko 14 tona.

    E sad, na osnovu energije koju je audi posedovao pre udara, i na osnovu energije koja je preostala posle udara (to se racuna isto kao i gore, samo je sad naravno brzina manja), dobijas kolicinu predate energije drugom automobilu. Kada imas tu energiju imas sve sto ti je potrebno da odredis ubrzanje koje je delovalo na pola. Kako?
    Pa lepo, ta kineticka energija koja je predata polu, prema zakonu odrzanja energije je dakle jednaka proizvodu sile i pomeraja (za neupucene, to se zove rad). Vidite koliko se pomerio polo (u ovom slucaju odleteo) i pogledate koliko je tezak auto, pa onda uraditi sledece:

    F*S = Ek(predato)
    F = Ek/S
    m*a = Ek/S
    a = Ek/(s*m)

    Poznato je da ubrzanje jakog intenziteta ubija, tacnije dolazi do unutrasnjeg krvarenja. Mada u ovom slucaju uzrok smrti verovatno nije to, vec nezgodni udarci glavom kao i nagnjecenja, jer je struktura auta pri bocnom udaru najslabija upravo u toj zoni.
  • Bla bla

    08.06.2014 21:58
    tuzan grad
    Tuzan li si moj Grade,stigose vremena u kom zbog sitnih potkupljivih dusa mladi na tvojim lepim ulicama gube glave,mladi u kaficima gore.Mi sto te volimo nekako sutke posmatramo kao da je ovih losih vise nego nas dobrih.Inspektori,Sudije i Vama slicni zivim za dan kada ce vase gledanje kroz prste zauvek nestati iz mog Grada u kom su deca i mladost bili svetinja.
  • 08.06.2014 21:44
    @Anonimus - kruzni tokovi
    Evo kružnog toka na "opasnoj" raskrsnici, a takav isti je i u ul. Tozin sokak na Naselju.

    http://www.nshronika.com/ko-toliko-voli-kruzne-tokove/
  • Limanac

    08.06.2014 21:37
    Od raskrsnice Bulevara Oslobodjenja i ul.Narodnog fronta do raskrsnice Bulevara Oslobodjenja i Bulevara Cara Lazara ima 270m ludak je deonicu prošao za oko 5-6 sekundi : 270m/6 sec * 3600= 162km/h ili 270m/5 sec*3600=194km/h. + alkohol = 20 god robije.
  • 08.06.2014 21:26
    @ Mrva
    ??? Energija kao natovaren sleper? Sine, posto nisi zavrsio ni osnovnu skolu, sila = masa x ubrzanje. Znaci imao je "energiju" kao prosecan kombi koji se krece 50km/h (po ogranicenju).
    Sto znaci da bi ih kombi isto ubio, i vozac ne bi bio ni pomenut kao odgovoran.
    Ovde ste se nalozili zato sto je Audi i velika brzina a problem je u prolasku kroz crveno - da nisu prosli, on je mogao da ide i 260, ma i 360 (samo u Veyronu, ne moze A8 toliko) pa se nista ne bi desilo.
  • ono

    08.06.2014 21:21
    kanda
    Polo kroz crveno (tek se ugasilo zeleno za pešake os teniskih terena, a on je prošao), audi je ubrzavao od 'Jugodrva' da prođe kroz treptuće (vidi se kako mu svetla idu u vis - propinje se auto) i kočio nekoliko mlisekundi nakon što je ugledao polo (vidi se kao da je prebacio sa dugih na kratka - kljun se spušta pri kočenju)...
    Razlika u težini A8 i polo-a je više od jedne tone (kao da dva auta u pokretu udare u jedan koji stoji) - fizičarima među komentatorima molba da nabave kola sa vazdušnim jastucima i da se manu računanja količine kretanja pre i posle sudara na osnovu priča i komentara sa sajta...
    Generalno - ne znam šta reći... Iskreno saučešće za prekinuta 3 i uništen 1 mladi život (osim ako vozač A8 nije stvarno monstrum pa da mu bude svejedno) ..
  • besna

    08.06.2014 21:10
    @štrumpfeta & @Anonimus - Cvele
    Štrumpfeto, stvarno si Štrumpfeta. Šuplja! A ti Anonimus- Cvele, kao da si Štrumpfetin rodjak. Šupalj! A iznad svega ste neumesni!!! Sram vas bilo!!!

    Saučešće porodici, a repetiranom divljsku u audiju, doživotna (s obzirom na naše sudstvo, eto njega sa nama opet... uskoro...)

    SRAMOTA!!!
  • traveler81

    08.06.2014 21:05
    Citam na jednom portalu kako se to vece na Fejsu hvalio voznjom od 260km/h. Postoji I slika...tako mlad a vec nafuran, nabildovan I istetoviran....vozi auto od 100 hilj eura. Saucesce porodicana zrtava.
  • 08.06.2014 20:56
    kruzni tokovi
    ovo sto se desilo je tolika tragedija, tuge neizreciva. Saucesce porodicama poginulih. :(((
    Da li je covek kriv, koji je vozio 160 i u pijanom stanju ili ovi koji su prosli kroz crveno? Ima li tu dileme? pa sigurno ih ne bi ubio da je vozio 50km/h.
    Nema dileme. Zasto je pusten? Zasto nema izjave iz policije? Zasto policija ne stoji kod mosta?Svi znamo da ima jako puno kretena koji se sjure sa mosta. Vikend... nemam reci koja neodgovornost saobracajaca!
    Drugo... sta se sve moze uciniti kaznenim merama... svi to znamo, ali niko ne primenjuje. Nema smilsa ni da nabrajam.
    Ali jedno znam. Svuda u svetu postoje kruzni tokovi. Oni usporavaju sve vozace, nema jurcanja. Da li je moguce da nismo u stanju da izgradimo te kruzne tokove po vecim i rizicnim raskrsnicama u gradu?Pa da li je to toliko skupo ili je ljudski zivot toliko jeftin u Srbiji?
  • ns 61

    08.06.2014 20:47
    video
    http://www.youtube.com/watch?v=FwDq6z7-t7A
  • miodrag

    08.06.2014 20:25
    strasno
    ljudi sta se ovo desava!!!
  • 08.06.2014 20:24
    nema snimka vise..

    https://www.dropbox.com/s/aucmxuoxmvovrmy/Merkator%20Severni.mpg

    Nothing Here
    The file you're looking for has been deleted or moved.

    Ko brise sve!!!
  • 08.06.2014 20:24
    @ - - -
    Pa u Srbiji jeste. Ima ljudi koji su dobili 4-5 godina zatvora zato sto su ubili nekog pesaka koji je pretrcavao autoput, vozio bicikl neosvetljen, izlazio autom/traktorom iz njive/sume isto neosvetljen, prosao kroz zuto ili crveno itd.
    Isto kao sto ima i onih koji pijani zgaze nekog/ubiju (kao Racic ili onaj iz Kisacke) a ni ne odu u zatvor ili dobiju minimalnu kaznu.
    Jedno bez drugog ne moze.
    Odes u DE, USA, skandinavske zemlje (bilo gde u civilizaciju) - ubijes tako nekog i ne da ne ides u zatvor vec ga i tuzis (njega - njegovo osiguranje ili familiju) da ti plate materijalnu i nematerijalnu stetu.
    A kad ti prodjes na crveno - ides u zatvor na par decenija.
    Opet - jedno bez drugog ne moze.
    Nema odgovornosti samo kad ti odgovara i prava koliko hoces. I prava i obaveze zajedno, ili nista od toga
  • 08.06.2014 20:21
    Snimak je skinut, ali nije ni bitno. Neko je napisao da zbog izmena prekrsajnog i krivicnog zakona ovog nije moguce zadrzati. A zar nije moglo npr. zbog smrtnih ishoda i zbog nerazjasnjene situacije i zbog sumnje da ce ovaj pobeci. Kako je to tako brzo uradjen uvidjaj i donete odluke, bez saslusanja u tuzilastvu. Ovde se radi o teskim posledicama i ne moze policija da ga pusta ili zatvara....
  • veternik

    08.06.2014 20:20
    veternik
    polo je prosao na crveno,gledao sam snimak..tako da molim vas ne serite vise..
  • 08.06.2014 20:17
    Na snimku se jasno vidi
    1) da su oni prosli na crveno (i to polako, kao da im dosadilo da cekaju)
    2) da su jasno mogli da vide da on dolazi
    3) da je on prosao kroz trepcuce zeleno (zuto se pali tek kad ih je udario)

    On ce zbog alkohola i brzine ostati bez dozvole (mada bi mu trebalo trajno oduzeti, s obzirom na istoriju takvog ponasanja) ali to je sve za sta treba da odgovara.
    Da je tuda naisao GSP i udario ih sa 50km/h, poginuli bi iz istog razloga - prolaska kroz crveno.
    Naravoucenije - ili nemojte prolaziti kroz crveno ili ako vec "morate", dobro gledajte, prvo levo pa desno
  • Dejan

    08.06.2014 20:15
    Brzina
    Da se ovaj sa audijem nije kretao ovolikom brzinom ne bi se ni pojavio na raskrsnici u ovo vreme, međutim, polo je prošao na crveno a da nije, ovaj ga manijak ne bi ni udario. Ja mislim da veći deo krivice leži na vozaču audija.
  • -

    08.06.2014 20:14
    -
    osnovi saobracajs
    kaze se voznja u alkoholisanom stanju sa smrtnim ishodom

  • 08.06.2014 20:12
    SNIMAK NESRECE
    Brzo pogledajte snimak dok nije sklonjen https://www.dropbox.com/s/aucmxuoxmvovrmy/Merkator%20Severni.mpg
  • mrva

    08.06.2014 20:02
    @Traveler81
    to je obicni seoski djilkos bez dva grama mozga koji se divljaci tatinim autom. jedan u nizu slicnih koji nas ubijaju po ulicama svojom bahatoscu, a proizvod su korumpiranih politicara i korumpiranih sudija!

    uzas!!!!!!

    bezati iz ovog kur*a od zemlje dok te neko ne ubije ili dok ne docekas smrt kao ojadjeni penzioner. pa neka se sami poubijaju i nek pocrkaju u zabokrecini od drzave koju su stvorili
  • Marko

    08.06.2014 19:56
    Pogledao sam snimak, bolje da nisam. Ovo je jezivo. Sledio sam se i pobesneo u isti mah. Jadna deca i njihove porodice. Ovo ako ne izazove proteste, ja potpisujem mi smo ga ugasili za svagda, dakle UGASILI, kao ljudi, kao narod, kao društvo, kao država, kao normalna bića sa imalo mozga i osećanja. UGASILI. 100x ću reći, UGASILI. Gadi mi se gde živim.
  • 08.06.2014 19:52
    pohvala
    Pitam ministra policije i doticnog sudiju VOZAC UBICA da je satro jos najmanje troje i zavio jos tri porodice u CRNO da li bih od policije dobio ZAHVALNICU a od sudije POHVALU
  • 08.06.2014 19:46
    svaka cast za ovog sto je okacio snimak!

    sve je jasno ko dan. poginuli jesu prosli na crveno, takodje neodgovorna i neobazriva, cak i nesigurna voznja, ali!...

    idijot za volanom audija se ne obazire na trepcuce zeleno i prakticno ga u trenutku ulaska u raskrsnicu hvata zuto (umesto da uspori on po svemu sudeci jos leze na gas)! pri tome da se kretao prilagodjenom brzinom, pa cak i da je napravio prekoracenje pa vozio 100, imao bi sasvim dovoljno vremena i prostora da izbegne! I na kraju alkohol koji umrtvljuje cula i usporava reflekse doprinosi da on reaguje na situaciju tek posto je u sred raskrsnice, pri cemu ga pri toj brzini od sudara deli oko trecina sekunde!
  • Joker

    08.06.2014 19:46
    odgovor na pitanje zasto je pusten kuci:
    Kada se dogodi udes moguce je primeniti dva zakona u zavisnosti od toga koje su posledice udesa, pa ce se tako primeniti Prekrsajni Zakon za one nesrece koje nemaju posledice vece materijalne stete ili telesne povrede. Prekrsajni zakon je doziveo izmene i dopune koje omogucuju da se ovakvi ucionioci odmah upute na izdrzavanje kazne, medjutim u ovom slucaju se nece primeniti Prekrsajni zakon posto postoji ishod. Primenice se Krivicni Zakonik, a isti nije doziveo izmene koje je doziveo Prekrsajni zakon. U konkretnom slucaju se radi o Teskom delu protiv javnog saobracaja. Za ovo delo je predvidjena kazna zatvora od 1 do 8 godina. Obzirom na to da na osnovu Zakonika o krivicnom postupku nisu ispunjeni uslovi za odredjivanje pritvora, a ne mogu se koristiti odredbe Prekrsajnog zakona zbog nacela NE BIS IN IDEM dogadja se ova paradoksalna situacija da pijani vozaci koji ubiju nekog posle 24h izadju iz pritvora, dok se pijani vozaci koji su samo uhvaceni da voze pijani 0dmah upucuju na izdrzavanje kazne.
  • 08.06.2014 19:39
    sdragan
    Snimak je strasan...Strasno! Ostao sam bez reci i komentara :(
  • 08.06.2014 19:37
    To: anonimus - Pogledajte
    Srce mi stade. ;((((((((((((((
  • Justicina

    08.06.2014 19:37
    Pusten kuci?!
    Bravo!!!
    Mrtva trka koji su gora mafija
    da l policija da l sudstvo
  • 08.06.2014 19:37
    Cvele
    Saucesce porodicama.
    Ako je po snimku...Vozac audija jeste vozio kao manijak i verovatno ne bi bilo nista da nije, ali ruku na srce, ovaj drugi je prosao na crveno. Po meni je vecina krivice na vozacu pola.
  • cure

    08.06.2014 19:29
    e milosevicu.....
    sta nam dovede ove despote.....
  • 08.06.2014 19:27
    Dokle ce ove pijane pi*de za volanom ubijati ljude svojom bahatom voznjom?
    Nije zadrzan u pritvoru? Pusten je kuci?
    U ovoj debilani od drzave je izgleda sasvim normalno i po zakonu sesti pijan u kola i ubiti nekog a da za to skoro da i nema nikakve odgovornosti. Izgleda da je to u ovoj debilnoj drzavi postao dopusteni obrazac ponasanja. Znaci, u ovoj debilnoj drzavi ispada da je svako ko se pridrzava zakona onih pisanih i ne pisanih, ko se pridrzava pravila, ko se pridrzava normalnih i korektnih medju ljudskih odnosa debilcina a onaj ko sve to izbegava, izvrgava ruglu je OK, normalan, super lik, na pravom putu, nema ama bas nikakve odgovornosti i nikakvih sankcija a ako i ima ta odgovornost i sankcije su svedene na neki nuzan minimun samo kako bi se debilnom narodu zamazale oci da i za bahatu stoku postoji neka vrsta odgovornosti.
    Svakom ko pijan sedne za volan treba bez ikakvog pardona i razmisljanja ispaliti metak medju oci. Ovaj je ubio troje mladih ljudi koji su tek otpoceli svoj zivot, upropastio za vjeki vjekov tri porodice a u zatvoru ce odlzati tek toliko da moze da se kaze da je nesto ipak odlezao. Tako bi i sa onom stokom od pre neku godinu sto je BMW-om prosao kroz nekoliko crvenih na semaforu u nizu i na kraju ubio cetvoro ljudi. Em je bio pijan k'o stoka, em je divljao a uzeli mu hiljadu raznih razloga za olaksavajucu okolnost. Na kraju je koliko se secam osudjen na 8 godina a odlezace ne vise od 6.
  • 08.06.2014 19:27
    proklet bio doveka
    Kao prvo, na toj raskrsnici postoji policijska kamera koja belezi prekrsaje!!! Zvanicno je oznacena na internetu.
    Kao drugo, pušten kući!?! Pušten kući, a troje nevine dece će biti spušteno u raku!!
    Kao treće, proklet bio doveka! I on, i oni koji su svojim cinjenjem i necinjenjem doveli do tragedije!
    Kao cetvrto: gde je tzv gradonacelnik, gde je sef saobracajne policije, gde je sef policije!??! Da li su se obratili novosadjanima posle ove nevidjene tragedije! Da li su objasnili gde su bili nocas, da li su svi radili svoj posao i gde su bili da kontrilosu pijandure i narkomane po gradu.
    Kao peto: porucujem im da se sto pre pojave i obrate, objasne, pokazu snimak sa raskrsnice i proglase dan zalosti u gradu!
    I za kraj, pocnite svi vec jednom da radite svoj posao i ono za sta vas gradjani debelo placaju, sram vas bilo (dok se ne upristojite i udostojite svog posla, za mene ste bagra, obicna bagra, olos i neljudi).
    Saucesce porodicama, duboko zalim, duboko.
  • 08.06.2014 19:25
    @sale
    Ja sutra dolazim,jer kad mene tako zgaze ili nekog meni bliskog...
  • sudije

    08.06.2014 19:23
    Pijan je seo da vozi !!!!!
    Kad je natego casu znao je da je posao kolima!!! Svako ko je popio alkohol i sedne u auto je ubica i kriv je za sve sto napravi!

  • anonimus

    08.06.2014 19:09
    Pogledajte
    https://www.dropbox.com/s/aucmxuoxmvovrmy/Merkator%20Severni.mpg
  • 08.06.2014 19:08
    za @sale
    Vidimo se u 18h ... moze da ponesemo neki transparent?
  • @Sale

    08.06.2014 19:07
    Ne pali se jer niko neće doći, ako bude trideset ljudi, svima plaćam turu piva.
  • 08.06.2014 19:01
    Kazna za prekoračenje brzine za više od 70 km/h u naselju ako je izazvana nezgoda: 16 kaznenih bodova, zatvor najmanje 45 dana, zabrana upravjanja najmanje 10 meseci.

    Zašto su ga pustili?
  • 08.06.2014 18:59
    Ime i prezime sudije
    Ime i prezime sudije koji je pustio monstruma!
  • Sale

    08.06.2014 18:57
    OKUPLJANJE

    Dragi sugradjani u ime porodica zrtva i svih novosadjana pozivam na gradjanski protest kod Merkatora, sutra (ponedeljak) u 18h. Sirite dalje ! Za pokoj zrtvama i opomenu policiji i sudstvu !
  • 08.06.2014 18:52
    @Osnove Saobracaja

    dobijes batine zbog glupe izjave - sam si kriv
  • alisa

    08.06.2014 18:51
    samo da se zna
    Vec nekoliko puta kom,rntarisem da dok se pola novosadskog sudstva i pola policijskog vrha ne skloni tesko ce se nesto resiti..Sta reci nego TRAGEDIJA
  • Bojan

    08.06.2014 18:44
    Meni je prekipelo
    Sad ce neki slican tatin sin sesti u kola i namerno gaziti ljude,a uvece se hvaliti na splavu kako je neko od siline njegovog udarca zavrsio u gepeku,jer nisu oni kao mi prosecni,nemaju oni trunke savesti ali bukvalno.Ja vise nikad nocu kad vozim necu moci biti opusten jer ovako nesto je nemoguce zaboraviti tako lako...EEEj pusten kuci,1,9 alkohol,160 brzina u trenutku udesa,prosao je na crveno bre 1000%,pa maj.. ... .....
  • KOmša

    08.06.2014 18:42
    Ubica pušten kući ????
    Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ???? Ubica pušten kući ????

    ŠTA!!!????
  • 08.06.2014 18:41
    Ne bi me čudilo da "despot" pod hitno propadne u zemlju, da mu se izgubi svaki trag, jer ako je posle ovakvog zločina pušten odmah, nije isključeno da će ga neko skloniti na sigurno. Čiji li je, da nam je samo znati?!
  • kalimero

    08.06.2014 18:35
    kamere
    Gospodin Rodoljub Šabić se izborio da presretači ne mogu da koriste kamere za snimanje prekršaja......... Kaže nije po ustavu i zakonu.......A ubiti troje dece je i po ustavu i zakonu dozvoljeno....Toliko
  • 08.06.2014 18:27
    @Dejan - @osnove saobracaja
    A ako je Despot( o moj Bože i ime mu nešto govori) pušten kući, nije isključeno da je i sam ostavio ovaj komentar, objašnjavajući nam kako to on vidi "osnove saobraćaja". Ne kaže se badava: Nomen est omen.
    Evo kratkog tumačenja izreke-ime je znak:

    "Тумачење[уреди]
    Изрека вjерује да је у човјековом имену дата његова личност. Тако родитељи дјеци бирају имена: Срећко – да буде срећан; Здравко- да буде здрав; или заштитна имена нпр. Вук- да плаши болест и сл."

    http://sr.wikipedia.org/sr/Nomen_est_omen
  • -

    08.06.2014 18:20
    -
    osnove saobracaja

    -kriv si za sve ako imas promil alkohola

    vozim duze od kada su te roditelji planirali.
  • 08.06.2014 18:20
    Shvatite da u Novom sadu kao i u drugim mestima u Srbiji žive pi*de koje nikad neće preduzeti nešto, čak i ako znaju šta bi mogli. Prestaju da budu pi*de samo kad treba neki kretenizam da se napravi ili uradi. Zato ovde nikad neće biti bolje.
  • 08.06.2014 18:20
    ...
    Da je audi prosao kroz crveno, dobio bi 40 godina zatvora. Ako je istina da je Polo prosao kroz crveno, vozac audija ce dobiti godinu dana zatvora, a nije nemoguce i da mu samo oduzmu vozacku na par godina.

    Jeste isao kao kamikaza, ali kakvi su nam zakoni, eto njega za volanom cim popravi auto.
  • 08.06.2014 18:09
    Lobotomija
    A ispod se moze dodati ono sto je Dante stavio kao natpis iznad pakla "Ko udje nek` se kani svake nade"
  • mohikanac

    08.06.2014 18:06
    najbolje bi bilo kada bi se ukinulo sudstvo i pravda prepustila debilima sa interneta, koji presudjuju, kome koliko i sta, koga kamenovati, da li je neciji sin nekog ubio ili ne itd. sta ce nam zakoni, ko jos ima vremena za studiranje, ionako je sve na novou megatrenda, imamo pametne koji ovde nizu pluseve, pa neka pobedi zakon mase. kao na dovljem zapadu linc - evo ko dobije najvise pluseva neka licno obesi vozaca audija, kao da je vazno da li su klinci sa mature bez poznavanja saobracaja pripiti bez pratnje odraslih kao mladi vozaci ista krivi. kriv je ko ima para jer bedna srbija vapi za komunistickom revolucijom pa nek se oduzme onom ko ista ima i podeli nepismenoj sirotinji, vucic je tu da podrzi ne brinite. ziveo zakon mase, samo napred srbijo tojest madjarsko
  • 08.06.2014 18:03
    lova
    SRBIJO koliko je love dobila policija i sudstvo za oslobadanje UBICE j...m te srbijo u policiju si primala samo narkomane i razbojnike
  • 08.06.2014 18:03
    @osnove saobracaja
    nedostaje ti još jedna stavka:
    8. Voziš kroz grad pijan brzinom većom od 250, ti si ubica u pokušaju. Dok eventualno ne uspeš, kao ovaj. Onda više nije pokušaj.
    Nemoj da ga braniš, molim te!
  • komsija pera

    08.06.2014 18:02
    Zbog slicnih tragedija sam prodao kola i ne pada mi na pamet da kupim druga .
    Najiskrenije saucesce porodicama .
  • 14-ti vek

    08.06.2014 17:59
    mracno doba
    Nista novo u zaostaloj drzavi iz 14-og veka .
  • Anonimus

    08.06.2014 17:59
    @osnove saobracaja
    Kad troje ljudi poginu zbog bahatog degenerika, a ti ostavis ovakav komentar, bezobzirno, arogantno, odvratno... I neko te posle prebije zbog toga - sam si kriv
  • dejan

    08.06.2014 17:57
    @osnove saobracaja
    Nemaš ti osnovne pameti i ljudskosti a kamo li pojma o osnovama saobraćaja.
  • TNT

    08.06.2014 17:54
    Procitajte
    Hvalio se kako vozi 260 na sat
    http://www.svet.rs/top-vesti/stravicna-nesreca-u-novom-sadu-troje-mladih-izgubilo-zivot
  • lobotomija

    08.06.2014 17:53
    Na svakom ulazu u Novi Sad treba da stoji znak : " Novi Sad - Srecno ! "
  • 08.06.2014 17:50
    @Da li da cekamo Nislije ?????
    Ovo sam napisao pre par sati, sad je skoro 20 h. Vas 97 je napisalo da podrzava. Nas 97 mozemo da blokiramo sutra pola grada.

    Da li cemo opet da cutimo?

    Onda neka nam se desava!

    Ako izidjem sam uhapsice me. Ako nas izidje stotinu a pridruzi nam se jos toliko neko ce morati da javi 'drugovima' da imaju situaciju.




    Neka konacno jednom ustane Novi Sad. Ne radi se o strankama, o vlasti - radi se o ljudskim zivotima. Radi se o mladosti koja nestaje. O kojoj niko ne brine. O mojoj i vasoj deci.

    Mozemo da se organizujemo i da policiju nateramo da konacno pocnu da RADE posao za koji su placeni ili da kazu da nemaju cime, da ne znaju, da su nemocni, da su korumpirani. Neka izidju njihovi sindikati i neka kazu bilo sta samo da ne CUTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Da li ce veceras biti policije na Miseluku? Sumnjam. Da li ce nacelnika novosadske policije da boli glava? Nece.

    Da li da budemo hrabri samo na sajtu i na facebooku??????
  • 08.06.2014 17:50
    @Osnove Saobracaja
    tata ti kupi diplomu - nisi kriv
    tata ti kupi skup auto - nisi kriv
    slikas kako vozis 280 zbog komplekse - nisi kriv
    ides pijan 160 na sat - nisi kriv
    ubijes 3 ljude - nisi kriv

    PA KO JE ONDA KRIV??? Bandera? asfalt?
    druze 3 zivota su ugasena i ti si se nasao da pravdas ovde nesto?



  • 08.06.2014 17:48
    ma daaddadaaaaa, nema opasnosti od bega .... jer je po njima nevin, samo malo popio..... jooooj, kakvo sudstvo i tuzilastvo ....
  • GORAN

    08.06.2014 17:47
    Ono sto je jos tuznije sto i pored ove tragedije postoje ljudi koji brane vozaca pa jos i pametuju jos se usudjuju spominjati u opste neproverenu informaciju "prosli su na crveno".
    Covece boziji vozac je vozio 160 na sat u sred grada,kakvu bi on imao kontrolu nad vozilo da je trebao da reaguje u sekundi?I da nije ubio nikog(kamo lepe srece da je zaista tako) trebao bi dobiti minimum 2 godine zatvora zbog izazivanja opste opasnosti.
    Kaze ovaj gore vozio je 160 na sat to je prekrsaj treba mu oduzeti dozvolu,po toj logici i onaj sto je pucao iz pistolja ako nije nikog ubio treba mu se oduzeti dozvola.
  • Dusan

    08.06.2014 17:47
    Kazna
    Jedino resenje jeste da se takvi javno lincuju usred centra grada. Kad nece policija i sud, neka mu sudi narod.
  • 08.06.2014 17:46
    @osnove saobracaja
    vozac audija nije samo prekrsin sabracajna pravila ... on je ubio troje zbog svoje bahatosti u saobracaju
  • Elia

    08.06.2014 17:38
    jadna li srbijo....
    Pogledajte samo profil na Facebook-u doticnog gospodina iz Audija i bice vam sve jasno...decko je totalno poremecen, povrh toga sto je tatin sincic!! Slikati se na motorima, u kolima, slike specijalnih jedinica, brzinometara koj skacu u nenormalno...
    Ali, on je neduzan, naravno, jer je ovo zemlja Srbija!!!
  • Aelita

    08.06.2014 17:37
    Molim Vas otkrijte ko vozi Porsche bele boje NS 221... ,kao ludak se trkao sa drugim Porsche-om BG registracije, na Bul. Evrope.
    Vreme oko 5-6h posle podne, u nedelju.(roditelji sa decom svuda naokolo)
    Navodno je vlasnik neke softverske firme.
    Nađimo ga...---
  • pravda za

    08.06.2014 17:36
    zrtve
    Oruzje u slobodnu prodaju!
  • cole

    08.06.2014 17:32
    štrumfeti
    nekada davno smo se vraćali iz Čorte ili Čelareva ili iz Točka I nije bilo šanse da uđemo u grad preko bilo kog mosta ili iz bilo kog pravca a da na ulazu u grad ne bude barem jedna patrola (neretko I dve u malom razmaku ). Ako si popio onda si nagrabusio. Sada patrole sede po kafićima I splavovima ili ne izlaze. Ne treba ih na svakih 50 metara, treba ih na kritičnim tačkama.
  • JAZZ

    08.06.2014 17:32
    Pa ovoga nije bilo ni u Slobino doba...
    UŽAS...kakve bajke o mitu i korupciji...
    Stafanoviću za ovakve stvari doktorat nije potreban !
  • osnove saobracaja

    08.06.2014 17:21
    To sto je bio pijan i vozio 160 je otezavajuca okolnost zbog koje se gubi dozvola, ali se ne odgovara za ubistvo.
    Da je vozio 60 (ko sto 90% vozaca vozi po gradu, ako ne i brze) i da je bio trezan, a da je naleteo na nekog Yuga ili sl. - isto bi pobio sve u autu, ali ne bi bio kriv posto ih nije naterao da prodju kroz crveno.
    U ovoj zemlji niko ne zna sta znaci pojam 'odgovornost' ni drugih ni sebe.
    Evo par primera, samo u saobracaju (da ne pocinjemo o ostalim segmentima zivota):
    1) prelazis van pesackog - zgaze te - sam si kriv
    2) prelazis preko pesackog na crveno - zgaze te - sam si kriv
    3) prelazis magistralni ili auto-put - zgaze te - sam si kriv
    4) pesacis ulicom/putem/auto-putem desnom trakom u smeru kretanja vozila - zgaze te - sam si kriv
    5) u toku voznje predjes preko pune - pogines - sam si kriv
    6) ides suprotnom trakom - pogines - sam si kriv
    7) prodjes kroz crveno - pogines - sam si kriv
    ...
  • 08.06.2014 17:15
    ko je ovde lud
    cekajte pomozite mi da shvatim ovo: decko je pijan ubio 3 ljude i pusten na kucno lecenje!?

    ovo nije banana drzava ovo nije ni drzava..





  • Lale

    08.06.2014 17:11
    Ovo je najblaze sramota
    Ciji je to sin, kada je izazvao smrt troje mladih ljudi i odmah pusten kuci, ne mogu da verujem u koji mulj smo se spustili!?
  • goran NS

    08.06.2014 17:10
    UZAS!!!!!!!!!!
    ovakvog "manijaka" za volanom pustiti kuci?
  • 08.06.2014 16:49
    Trostruko ubistvo
    Ovde jednostavno nema snage ni za komentar.
    Saucesce porodicama.
    Tesko da teze ne moze.
    Neka Vam Bog da snage da prodjete kroz sve ovo.
    Tuga :(((
  • Iskustvo

    08.06.2014 16:35
    Dodjite u neku od zemalja Beneluxa, za 30 godina nisam čuo da je neko poginuo u centru grada poput Amsterdama, Luxemburga ili Brisela. Iskreno saučesće familijama ovih jadnih, mladi zrtava :( Izvinjam se sto ovo moram napisati u ovakvoj nesreći ali moram dodati da imate puno problema sa kulturom zivljenja. Npr. u Francuskoj, Nemačkoj i jos po nekoj evropskoj zemlji kod mladih koji izlaze uveče se tačno zna ko će te večeri biti odgovoran za sigurnost svih njih, čak imaju i svoja imena, poput Bob u Fr, ili Raul u Luxemburgu i svakog vikenda je to neko drugi iz njihovig drustva. U Srbiji se djeca moraju vaspitavati skroz drugačije nego sto je slučaj aktuleno. Pratim srpske medije veoma često i kada uporedim sa raznim zapadno evropskim zemljama u kojima zivim zbog prirode posla, moram primetiti da se srpsko drustvo nalazi u potpunom rasulu u svim segmentima zivota :( Čuvajte se ljudi, i čuvajte svoje bliznje ...)
  • Perica kojot

    08.06.2014 16:34
    Pijanu budaletinu na prinudni rad da bude bar od n
    Par minuta pre toga vraćao sam se sa Noći muzeja tuda zajedno sa porodicom, semafor je radio regularno... I sama pomisao da nas je par minuta delilo od pogane smrti je dovoljno strašna. Saučešće porodici.
  • MilanNS

    08.06.2014 16:21
    Sramota
    Ja da sam na njegovom mestyu ja bi se ubio, a ovaj manijak sedi kuci i brise dokaze sa facebooka... vrovatno cita i ove komentare i lupa minuse.
  • @ Nicki

    08.06.2014 16:16
    Šta bi ovoj deci
    Isto sto i ovom da vozi 160 kroz grad - alkohol i/ili droga
  • Osmatrac Aplikacija

    08.06.2014 16:06
    @Bojan - Već se zataškuje
    Ako mislis na osmatrac aplikaciju - kamera sa Elektrovojvodine ne radi par nedelja unazad (bar ja znam toliko da ne radi).
  • Bojan

    08.06.2014 16:04
    Već se zataškuje
    Već nemože da se udje na kameru kod merkatora,tj celo jutro...znam da je unazad par godina uvek radila,sigurno i sinoć,ali će na kraju slučaja biti da nije radila u trenutku udesa.
  • -

    08.06.2014 16:04
    -
    uvek bih se odrekao ovakvog deteta
    ovo pokazuje koliki su neljudi nasi vladari.



  • strumpfeta

    08.06.2014 16:01
    uzaaas..pretuzna vest. 3 mlada zivota, tek poceli da otkrivaju svet. manite se komentara gde su policajci i alko testovi. ne mogu biti policajci na svakih 50 metara.. nije uvek kriv neko drugi.. to je *ebeni zivot, to je mladost,ludost, dokazivanje... nazalost posledice su cesto lose...
  • Posmatrač

    08.06.2014 15:54
    Strašna tragedija...
    Ne razumem zašto već odavno nije doneta odluka da saobraćajna policija posebnu pažnju obrati na Mišeluk, Most Slobode, Bulevar Evrope, Bulevar Mihajla Pupina... Da li je to zbog toga da se ne ometa "igra" nečijoj deci?

    Pored toga, zar je toliko tehnički problematično ili skupo da se na tim mestima postave kamere (registrovanje brzine i identifikacija tablice) sa mogućnošću da i građani vide i eventualno prijave prekršioce.

    Samo ako prekršioci znaju da će biti viđeni i procesuirani smanjiće se broj prekršaja. Kaznena politika nije problem, problem je što policija i pravosuđe ne rade posao.
  • strašno!

    08.06.2014 15:53
    Čovek ubio troje, vozio pijan i pušten kući! Oni što su pisali po fejsbuku zaglavili pritvor, ovaj ubio troje mladih ljudi i otišao kući iz bolnice. Da li neko od sudija, tužilaca čita internet? Zar ne vide šta ljudi misle o pravosuđu u ovoj zemlji? Ovo je dno dna srpskog pravosuđa!
  • zvrk

    08.06.2014 15:52
    Ubio troje i .... pusten kuci nakon pregleda u Urgentnom .!?.. obrisan fb nalog sa fotografijama koje pokazuju bahatost doticnog ... svet to govori da je rec o "tatinom" sinu oko kojeg se nece dizati prasina ... ovaj slucaj vise nece smeti da se spominje u medijima ... sve ce se zataskati ... ali
    NAJISKRENIJE SE NADAM DA KRETEN I SVI OKO NJEGA KOJI GA U OVOM ZLOCINU NA BILO KOJI NACIN BUDU PODRZALI NECE IMATI MIRNU SAVEST, DA CE IH OVAJ ZLOCIN PRATITI NA SVAKOM KORAKU, SVAKI DAN, SVAKI MINUT ... DO KRAJA NJIHOVIH BAHATIN ZIVOTA.
  • 08.06.2014 15:46
    pozovite 192
    i evo dok se mi ovde zgražavamo ovde, sa mosta slobode i dalje dopire zvuk turiranja motora... Do sledeće žrtve novosadskog ruleta. Možda ipak možemo nešto da uradimo? Ako gospoda policajci i njihovi nadređeni ne smatraju da je potrebno nadgledati saobraćaj na toj crnoj tački u gradu posle toliko pogibija, možda mi koji ih plaćamo možemo podsetiti na to? Treba ih bombardovati pozivima i prijavama. Svaki put kada vidite neko govedo da isprobava granice zakona fizike na mostu slobode, telefon u ruke i pozovite 192. I slobodno naglasite da ih vi plaćate za to da rade svoj posao. A ako se budu smejali, dočekaćemo mi i vreme izbora, možda i mnogo brže nego što se nadaju, pa ćemo drugačije posle razgovarati o njima i o njihovom doktoru megadet plagijatoru-ministru unutrašnjih poslova i njegovom pametnom zaštitniku baronu minhauzenu Vučiću.
  • Ostoja

    08.06.2014 15:40
    Logika
    Audi, Sabac, alkohol.
  • X

    08.06.2014 15:40
    na vile i baklje
    Vranić nije zadržan u pritvoru i pušten je kući nakon pregleda u bolnici.
  • Nicki

    08.06.2014 15:39
    Šta bi ovoj deci
    Šta je nateralo ovu jadnu decu da prođu kroz crveno?
    Jadne njihove porodice....saučešće...

  • 08.06.2014 15:22
    Da li da cekamo Nislije ?????
    Zar nije VREME da mi gradjani Novog Sada izidjemo na tu raskrsnicu i budemo na njoj dok nacelnik novosadske policije javno ne obeca dve patrole 0-24 sata na Miseluku gde divljaju i na ovoj raskrsnici ???????

    Ko ce da organizuje? Zelite ja? Nije nam potreban NIKO. Potrebno je da u podne izidjemo na raskrsnicu i sedimo dok se nacelnik ne pojavi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

















    !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • mia

    08.06.2014 15:17
    Pravda , nisi razumela
    Osoba koja je pisala komentar o autobusu, samo je podsetila na naše sudstvo i slučaj Petre Cvijić koja je zgazila čoveka jer joj je navodno zasmetao autobus. Taj autobus je na kraju bio ključni detalj. Petra je oslobodjena, krivi su bili autobus i čovek koji je poginuo, a čitav komentar vrlo jasno govori o tome da bi naše sudstvo moglo da i u ovom slučaju presudi da nije kriv ubica, nego svi ostali. "Autobus", u tom komentaru simboliše sav besmisao postupaka i presuda u slučajevima u kojima su tragedije izazvali poznati, ili tatini sinovi, a koji na kraju eto, nisu bili krivi. Izvini što se mešam, ali bez veze mi je što te je iznervirao jedan na brzinu pročitan komentar.
  • pawlle

    08.06.2014 15:06
    i sta ce biti sa stokom,nista kao i do sada,ovde je zivot jeftin,oko za oko,Saucesce porodicama
  • 08.06.2014 14:59
    nije polo
    golf
  • mrva

    08.06.2014 14:56
    @Sluzba - Evo vam dokazi za sud
    Svaka cast!!!

    Ja bih to sve na bilbord okacio dok se ne osudi. Brine me samo neverovatna sklonost ovog glupog naroda da sve brzo zaboravlja, a i da se cesto ne mesa u "tudje stvari"!
  • ....

    08.06.2014 14:46
    ....
    Necu da se sklonim sa ulica. Zasto bi mi, kojih nas je valjda jos uvek vecina-bar se ja tako nadam, morali da se sklanjamo pred bahatom, nenormalnom i kriminalnom manjinom? Neka budu bahati, nenormalni i kriminalni iza resetaka.Pod uslovom da ih pravosudje tamo smesti po zasluzi a ne debljini novcanika.
    prica mi juce jedan taksista: covek koji mu je pre 30 godina ukrao jaknu, obicnu, najobicniju jaknu, dobio je odmah 6 meseci zatvora. Dok nije bila potvrdjena pravosnazna presuda, drzan je u pritvoru. Sta mislite, da li mu je u tih 30 godina kasnije palo ikada vise napamet da ukrade i zvaku?
    Pravosudni sistem nam skripi najvise.
    Na njih sam najvise besna.Nezavisnost pravosudja je posle 2000te godine bacena u kantu za smece, jer svasta moze biti razlog da se nekome ublazi kazna. A kazna nema samo funkciju kaznjavanja jednog nego i da zastrasi ostalih 10.
  • drugarica

    08.06.2014 14:44
    Despot je pre svega dobar decko i dobar prijatelj. nemojte da trcite pred rudu komentarima tipa UBICA, TREBA GA KAMENOVATI i ostalo. u clanku ne postoje informacije da li je vozac drugog automobila bio pod dejstvom alkohola i kojom brzinom je vozio.
    jako strasna situacija za obe strane, pocivajte u miru.
  • Poly

    08.06.2014 14:37
    Fukara vozi jaka kola sa zaštitnim jastucima i njihov život nikad nije u opasnosti. Uvek nedužni stradaju.
  • Igor

    08.06.2014 14:31
    Glupavi narode zar ne shvatate da ste idiotskim i nezrelim glasanjem od SFRJ, potom od Srbije napravili ZOLOŠKI vrt i bantustan.Apsolutno nije mi vas žao, ovo je božja kazna za sve nas.
  • mrva

    08.06.2014 14:28
    @Strumfeta
    Ne seri! Jedno je biti mlad i lud, a drugo mlad i BAHAT do bola!!! Ne pravdaj ubicu i sistem koji nam je takve nakotio!!!! Treba li jos to da prihvatimo kao normalnu pojavu; da neki imbecil svremena na vreme raznese neki auto i time pobije par ljudi??!! Mladi i ludi? NE, mladi i BAHATI, odgojeni da im se sve moze i da nikada ne odgovaraju, naviknuti da se sve moze resiti za par "soma" evra, videli od tata! Oni su tumor ovog drustva u simbiozi sa politickim sljamom i sudstvom koji su im obezbedili sve uslove za takvo ponasanje i divan lagodan neodgovoran zivot!
  • 08.06.2014 14:24
    besmisao
    besmisleno je bilo šta sada reći zbog nesrećnih roditelja,ali kako da bilo šta bude iole normalno u zemlji gde je ministru unutrašnjih poslova lažna diploma?i tako:od nesreće do nepravde.
  • DonJuan

    08.06.2014 14:23
    Strasno je ovo sto se desilo, ali je realno ocekivati da ce biti sve vise ovakvih nesreca, s obzirom na nivo nase saobracajne kulture! Svaki dan se u saobracaju nagledam takvih prizora da je to neverovatno! Svi su brzi, opasni, qrceviti, svi sve znaju, ma rodjeni su za volanom, a pojma nemaju koliko su suplji i koliko su njihovi postupci opasni! Dok se ovako nesto ne desi!
  • mrva

    08.06.2014 14:19
    @Anonimus - nema ovde normalnih
    do poslednjeg pasusa pomislih da ima smilsa sta pricas.

    U normalnoj zemlji taj kreten najverovatnije ne bi vozio taj auto vec traktor na njivi (a po gradu bicikl), jer mu i tata najverovatnije ne bi dosao do tolikog novca...u normalnoj zemlji!

    U normalnoj zemlji se ne bi doticni osmelio da mu moto u zivotu bude da vozi sto brze, da se folira time sto je vozio preko 280 na auto putu, jer bi mu bilo jasno da je to krajnje glupo i najstroze KAZNJIVO!...u normalnoj zemlji! Ali u OVOJ zemlji to za njega do sada ocigledno NIJE bilo KAZNJIVO!


    U normalnoj zemlji bi taj kreten zavrsio na maksimalnoj zaprecenoj kazni!!!!

    Da li ti pokusavas da branis bahatog kretena koji je pijan vozio 160 kmh po gradu (hej, 3 puta brze nego sto je dozvoljeno, 9 puta veca energija udara!!!!! - srusio bi manju kucu da je naleteo!!!! - imao je istu enegriju kretanja kao natovaren sleper!!!)i koji je mozda tom prilikom obarao neki svoj brzinski rekord autom od dve tone???

    Uzeo bih mu ja "olaksavajuce okolnosti" pa smanjio sa 200 na 160 godina zatvora za svaki km/h po godina resetki!
  • Andrea

    08.06.2014 14:19
    ...
    Izraz dubokog saučešća porodicama Ležimirac,Matović i Marić...Teška tragedija.Ja zaista nemam reči koje mogu opisati tugu koju osećam.Ipak su bili moji prijatelji od prvog razreda osnovne škole.
  • Podbarac

    08.06.2014 14:13
    Vikend, Audi, Alkohol...
    Ovo je odavno postalo normalna vest, kao i da je poskupeo krompir.
    Na kraju će ispasti na sudu da je podeljena odgovornost vozača - neustupanje prednosti sa jedne strane, a sa druge alkohol i velika brzina...
    A ko su pravi krivci?
    Neko napisao "...ima 18 godina, može da vozi šta hoće...". Gde to? Samo u Srbiji. Dobiće godinu-dve, max. tri, ali će izaći ubrzo sa nanogicom. Gde to? Samo u Srbiji.
    Ko su pravi krivci? Ovi klinci? Ne bih rekao.
  • 08.06.2014 13:58
    zakon
    kod policije je problem sto nesmeju da promirisu na miseluk da li ce neki siromah da bude sa skupocenim kolima na miseluku naravno nece 90 posto policije se finansira od tih bogatasa sa miseluka.Naravno podrzavam parolu oko za oko zub za zub ko hoce neka mi zameri dok nebude tog zakona bice ovako.Saucesce porodicama zadnjih godina ih ima napretek
  • normalni

    08.06.2014 13:54
    @Anonimus - nema ovde normalnih u 15:25
    Ima ovde normalnih, ali ti nisi prisutan! Kako se zove lik koji kroz naseljeno mesto vozi tenk brzinom od preko 250 km/h?
    Da čujem u kojoj bi to zemlji bio oslobođen? Obavezno navedi primer!!!
    "Možda" ga vadi svetlo na semaforu, ali alkohol, brzina i žrtve sigurno ne!
    Da li možda treba ukinuti ceo saobraćaj kad vi bahati prolazite? Da vam neko slučajno ne zasmeta!?
    Nemam živaca da gnjavim sa tobom, navedi primer BILO KOJE države koja to toleriše i, ako je tačan, sve potpisujem šta si napisao!

    Ti si izgleda bio sa njim na Mišeluku pre toga!?

    Sa ostatkom komentara se u potpunosti slažem. ali preko ovog ne mogu da pređem!

    P.S.
    Znam ja kako se pišu komentari u kojima se istina provuče ispod drugih činjenica, ali No pasarán! Comprende!?
  • 08.06.2014 13:34
    google cache
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zzQjOCFYDkQJ:https://www.facebook.com/vranic.despot+&cd=1&hl=sr&ct=clnk&gl=rs
  • Vlady

    08.06.2014 13:34
    Treba ga zaklati!
    Da su moja deca stradala od ovakvog zlikovca ja bi ga kao roditelj pre ili kasnije zaklao bez obzira što imam još jedno dete!
  • 08.06.2014 13:30
    Koja tragedija
    Još sinoć smo bili svi zajedno,a sad ih više nema.Oni su moji prijatelji od prvog razreda osnovne škole i ovo nisu zaslužili.Zašto mladi ljudi sedaju za volan kad popiju jer će nastradati ko je nedužan.U ovom slučaju su to bili moji prijatelji!!!Trebalibi kolektivno da se sastanempo i odemo na sahranu i poslednju počast devojkama i momku koji su studirali i bili na početku novih ostvarenja.Neka počivaju u miru.
  • 08.06.2014 13:25
    nema ovde normalnih
    E je*es zemlju gde je stoka i sa jedne i sa druge strane...
    Sa jedne nepismeni, iskompleksirani, neprilagodjeni (civilizaciji) politicari, burzuji i krimosi, a sa druge nepismena, iskompleksirana i zaslepljena sirotinja ali ne raja vec rulja...

    U normalnoj zemlji bi onaj sto je pre 4 godine ubio onu dvojicu u Yugu dobio min 20-30 godina zatvora, bez mogucnosti pustanja na slobodu dok ne odsluzi veci deo (60-70%) kazne.

    U normalnoj zemlji bi pijani direktor (ili sta je vec) Srbijagasa dobio bar 15-20 godina zatvora sto je ubio dete na biciklu, a ne godinu i po-dve, a i to verovatno nece odsluziti.

    Ali u normalnoj zemlji bi i ovaj od sinoc/jutros platio debelu kaznu, ostao bez dozvole na x godina i morao ponovo da polaze. Samo to.
    Ne bi isao u zatvor zato sto je ubio one koji su prosli na crveno, niti bi to iko ocekivao
  • 08.06.2014 13:16
    @Milica - 100 godina nema promena!
    Sve je tačno, ali zar nemaš načina da umesto "nasha" i "josh" jednostavno napišeš "naša", ili barem "nasa" i "još" ili "jos" ,potpuno bi promenilo težinu i dalo više smisla onome što si mnapisala. Zbog čega srpske reči pisati stranim pismom, odnosno načinom.
  • Tenk

    08.06.2014 13:15
    Brzo je očistio FB profil... Ako nije kriv, zašto bi se trudio toliko? Kamere će pokazati ko je napravio prekršaj na toj raskrsnici. I nadam se samo da mangupov, isto tako mangup, tata neće uspeti da podmiti "kamermane".
  • Pravda!!!

    08.06.2014 13:12
    cccc
    profil mu je vec ugasen....da je bar to nacin da se pobegne od problema,cccc....trebace tebi vise od gasenja jednog obicnog kompijuterskog programa!!!neka ti je Bog u pomoci jer ti jedino on moze pomoci!
    tuga tuga tuga....ne mogu ni da zamislim tugu ozaloscenih porodica!srce mi puno zalosti! :(
  • Sluzba

    08.06.2014 13:09
    Evo vam dokazi za sud
    Neko je ugasio facebook profil Despota Vranica,ali evo vam dokazi ako zatreba na sudu.Ceo njegov profil je iskopiran jer sam predpostavio da ce biti odmah ugasen pa ako jos sta nadjem zanimljivo okacicu i to.Ali ovo je i te kako dovoljno.Evo slike ubice i naslovne fotografije ugasenog facebook profila http://www.dodaj.rs/?t/1A/4PKVsiYc/ou7rmx4.jpg http://www.dodaj.rs/?1H/Gn/4YyXtSqR/1/kazna.png
  • ZoranNS

    08.06.2014 13:05
    Petar
    Petre ti mora da si sveti, čim svima opraštaš bez razloga.
  • POGLEDAJTE OVO!!

    08.06.2014 13:03
    https://twitter.com/loshMister/status/475605588605681664/photo/1
  • Miloš

    08.06.2014 13:01
    Još jedan dokaz da je NS grad opasnosti.
    Da ima više policije, komunalaca ili sad već bilo kakvih straža i patrola, vodili bi čak i ti ludi klinci računa kako voze. Ovo je Jezivo!!!!
  • трагедија

    08.06.2014 12:58
    која постаје свакодневница
    Профил са Facebook-а му је већ уклоњен. Брзо раде да се што мање зна, као у случају банкаровог сина. Иначе је било чак и изјава пријатеља да само луд може са њим да се вози, то треба да се зна, ово није случајност већ је било питање времена!

    Једно занимљиво питање, пошто се нико није сетио:
    Како они знају којом је брзином ишао? Ако се брзиномер закуцао на 160 км/ч значи да их је том брзином УДАРИО, зато их је и одбацио толико! (То је скоро тенк, а не аутомобил! Купио тата сину да буде безбедан!) Колико је брзо возио пре кочења??? Како се уопште може назвати вожња том брзином кроз насељено место? Убиство које само што се није десило!? Сада јесте, и треба га тако третирати!

    Оба возила су завршила 50 м. даље од места удара, јер Поло није могао срушити семафор, ако је био већ у Бул. ослобођења! То је могао само ако је био у Бул. цара Лазара, и да га је ударила РАКЕТА, која га је одбацила толико!

    Унапред се извињавам јер можда није у реду писати овако пошто се већ знају сва имена, али мислим да треба да се знају и све чињенице пре него "вештаци" узму ствар у своје руке, као са случајем малог Митровића, који је ЗВАНИЧНО са 60-70 км/ч одбацио несретну девојку преко 20 метара.

    Овај је одбацио АУТОМОБИЛ 50 метара.
    Биће да није брзо ишао, већ ниско летео!

    Сад да видимо како ће наше "правосуђе" "примерено" да казни починиоца!
  • 08.06.2014 12:58
    BojanNS
    Urađen screenshot pre nego što je slika uklonjena sa profila.

    http://www.dodaj.rs/f/1H/Gn/4YyXtSqR/kazna.png
  • gradjanin

    08.06.2014 12:52
    Gradonacelnik se bavi raspodelom plena(JKP) a bezbednost u gradu je ostavljena zakonu jaceg!
  • 08.06.2014 12:39
    Sim
    Kakav crni urgentni centar??! Direkno u ZATVOR i to da deli celiju sa dvojicom nabildovanih bitanga!!
  • bežati odavde

    08.06.2014 12:35
    jujuju video sam ovi sliku što si postavio. Strašno!!! pa samo ova slika je za zatvor.

    U ovoj državi će postepeno početi krvna osveta. Roditelji će uzeti pravdu u svoje ruke. I treba. Pošto od Srpskog zakona nema vajde. Sramota neviđena smo...
  • 08.06.2014 12:34
    advokat @Slika
    ovo zaista moze da sluzi kao dokaz.
    Pozdrav
  • dr.proka

    08.06.2014 12:30
    evo
    NAJNOVIJA VEST !!!!!

    Nase reformisano sudstvo ekspreno presudilo....

    Porodice postradalih da plate stetu na Audiju i da ga dovedu u prvobitno stanje !!!!

  • 08.06.2014 12:29
    celu njegovu familiju jer ga nisu na vreme opametili,
    taj momak je vec na fejsu pokazao slike gde se bahati a niko nije reagovao. bez milosti!
  • 08.06.2014 12:26
    bilo bi interesantno proveriti
    Da li je genije koji se stuštio niz most Slobode učestvovao u divljanju na Mišeluku
    inače svako veče trke što kola što motora
    prolaze kroz crveno na semaforu divljaju svi znaju a niko ne reaguje
    ima i iznad tunela kamera
    ajd da vidimo snimak ili će netragom da nestane kao i snimak sa mosta
    a trke sledeći vikend a most će biti zatvoren ceo vikend a ne samo za vreme treninga i trka kako su rekli pa porekli a biće vruće
    ovo divljanje se tek zaukava
    ko treba da strada da se nešto pomeri iz *ovana
  • alo,alo

    08.06.2014 12:24
    radio 021
    je prvi objavio ime ubice !
    svaka cast na hrabrosti i doslednosti !!!!
  • R021

    08.06.2014 12:11
    imena
    Pa sto ime ubice ne objavite a poznato vam je.
  • 08.06.2014 12:03
    Da je moje dete nastradao taj bahati nebi bio ziv niti njegovi roditelji sve bi to izresetao!
  • 08.06.2014 12:00
    Govedo
    I otac mu i majka pa i on. Doživotnu robiju, pa neka vozi.
  • 08.06.2014 12:00
    @ Ipak Je On U Audiju
    Ne, on je imao prvenstvo zato sto je imao zeleno svetlo
  • 08.06.2014 12:00
    STRAHOTA
    dokazano je cak da su Audi A8 i Q7 nesigurni za druge ucesnike u saobracaju, pa se vozaci tih vozila bahate
    ali nema veze tata i cika advokat ce da srede pa ce biti oslobodjen..
    sve u svemu krivi smo mi jer im dozvoljavamo!
  • Slika

    08.06.2014 11:59
    A kao sto sam rekao.. Vec je skinuo sliku sa fejsa, ali sad moze da ga p*si sto bi se reklo u narodu
  • 08.06.2014 11:56
    pravite screen shotove njegovog profila
    u proteklih 5 min neko uzurbano sprema fb profil i brise sporne footgrafije. fuj djubradima bahatim i ubilackim
  • Anonimus

    08.06.2014 11:54
    ....
    Tuzno je sto su u nepovrat otisla tri mlada zivota, a jedan bahati manijak ce posle kazne nastaviti sa zivotom i ponovo sesti za volan i ko zna sta opet uraditi.
  • hasan

    08.06.2014 11:51
    haos
    slika koju sam nasao na profilu ubice https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1661427_10202732767032086_1629757346299147914_n.jpg
  • Slika

    08.06.2014 11:48
    Posto ce verovatno da skloni sliku sa profila i branice se na sudu kako je prvi put vozio tako brzo i ostala sranja.. Pa ako nekom zatreba dokaz evo ga - http://www.dodaj.rs/f/1H/Gn/4YyXtSqR/kazna.png
  • Pravda!

    08.06.2014 11:46
    strasno
    a devojci koja spominje autobus svaka cast!!!
    hoces reci da je i autobus isao istom brzinom pa je svo vreme bio ispred njega i nije video kola koja dolaze iz drugih pravaca....daj molim te....ako neko nema nesto pametno da kaze,pogotovo u ovakvim trenutcima,bolje je neka cuti....
    meni niko tu nije niko i nista,pa su mi suze u ocima od kad sam cula vest,saucesce porodicama nastradalih a krivac ce dobiti svoju kaznu,ako ne od vlasti onda od Boga kad tad!!!
  • 21oooT

    08.06.2014 11:44
    Prošlo je
    2 godine od kako mi je najbolji drug poginuo u saobraćajci ni kriv ni dužan. Iz tog razloga me ovakve vesti uvek podsete koliko je ovaj život surov.
    Čitam komentare i vidim da mnogi pljuju izazivača sudara što ima A8. Ljudi, pa ko nebi želeo da ima takav auto? Nije auto kriv, kriva je glava koja ga vozi, krivo je društvo koje ćuti i dozvoljava da se vlasnici skupocenih automobila bahate!
    Dve stvari bih hteo da kažem:
    1.Ono što ja ne mogu da shvatim i ono što zameram policiji je to što svi znamo šta se radi na mišeluku, na mostu Slobode a oni ništa ne rade povodom toga. Juče sam igrom slučaja radio blizu mišeluka. Ceo dan su brujali motori, nabudženi automobili koji su jurcali i pravili vratolomije, ali CEO BOŽIJI DAN! Jel moguće gospodo iz policije, da ne možete da regulišete taj problem?! Pobogu, AKTIVIRAJTE SE VIŠE!
    2. Moj predlog je da građani koji su mlađi od 27 godina, mogu da poseduju - voze isključivo vozila do 1200 kubika do 60 KS, a dvotočkaše do 50 kubika. Mislim da bi to značajno promenilo stanje poginulih među mladima.

    Eto toliko od mene, saučešće porodicama nastradalih.
  • alo,alo

    08.06.2014 11:43
    provereno,bilo na ID !
    decak,20 godina,jedan anfetamin,3 piva-udario u stub autobuskog stajalista,nikog ozledio i dobio 7 godina robije i 3 godine + ne upravljanja vozilom !!!
    ps-otac nije hteo da plati kauciju od 15000 usd da mu se sin brani sa slobode !
  • ја

    08.06.2014 11:43
    Ту на тој раскрсници постоје камере које ће показати шта се тачно десило. А судећи по фотографијама убице, десило се да је он јурцао као подивљао и завио три породице у црно...
  • 08.06.2014 11:42
    @ Da Vam Ja Kazem..
    Ako je istina da su oni (njih troje) prosli na crveno, potpuno je nebitno da li je on vozio 60, 160 i 260 i da li je imao 1 ili 3 promila.
    On ce sigurno odgovarati ali ni blizu toga da je jedini odgovoran (da ih je udario sa 50-60km/h opet bi ih pobio/napravio teske invalide od njih) posto je 1) Audi dosta tezi i 2) bocni udar je daleko opasniji od direktnog ili far-u-far sudara
  • taksista

    08.06.2014 11:42
    @semafor
    Kakve ti gluposti pišeš,20 godina taksiram u NS i možda sam 2-3 puta video da taj semafor neradi i uvek je saobraćajac regulisao. Noću neradi 10tak semafora u gradu ali taj uvek radi!
  • shpitz

    08.06.2014 11:41
    oko za oko
    Ako budete čekali pravdu od suda u ovoj državi nećete je dočekati. Ako neko od te dece ima oca ili brata onda vozač audija ima sudiju, porotu i dželata. Nebitno je ko je, ko mu je otac, koliko ima para, koga poznaje. Svima nam je zajednička samo činjenica da disemo i tu smo jedino jednaki, sve ostalo je u rukama skotova.
  • mrva

    08.06.2014 11:39
    molim da se ograniceni likovi sa predlozima "smrtna kazna za svakog ko oduzme zivot slucajno ili namerno", i "uvesti serijat", ne javljaju, idite u Emirate ili Iran, tamo je pravda "zadovoljena" na vama zeljeni nacin pa uzivajte. Mi bismo ovde da se uvede civilizacijski red, da odgovara SVAKO po zakonu a ne da imamo smrtne kazne, kamenovanja, vadjenje ociju za raju, a sto bi opet zaobilazili kojekakvi "seici" i drugi drzavni poslusnici. Za pocetak da se postojeci zakoni POSTUJU i SPROVODE a korumpirane sudije, olos nevidjeni POZATVARATI kao najgore zlocince sto i jesu!!!!!
  • Teča

    08.06.2014 11:39
    Saučešće porodicama... Nadam se samo da i ovaj ubica neće proći sa smešnom kaznom kao i ona pijandura što je za ubistvo deteta dobila dve godine !
  • pravda!

    08.06.2014 11:35
    Ovo na dušu Apelacionog suda u Novom Sadu! Pre dva-tri dana osudili su bahatog direktora na SAMO 2 godine jer je pijan ubio dete, gle čuda vozeći Audi! Koliko je meni poznato sud kada presudjuje, treba da pošalje neku poruku društvu. Treba tražiti da se vozaču nikako ne sudi u Novom Sadu! Ovde pravde nema!
  • UZAS

    08.06.2014 11:30
    Prešli su raskrsnicu na crveno svetlo, nažalost. Tragedija, velika.
  • 08.06.2014 11:27
    Лице убице!
    http://tinyurl.com/ou7rmx4
  • 08.06.2014 11:24
    мака
    Судије у НС су ужасне, потхитно распустити сав суд у НС и у њега увести ванредно стање и довести судије са стране да реше ово зло.
  • ipak je on u audiju

    08.06.2014 11:22
    On nije imao pravo prvenstva jer je na bulevaru oslobodjenja, ne. On je imao pravo prvenstva jer je u audiju! Dokle? :(
  • Dragan

    08.06.2014 11:21
    Demokratija u Novom Sadu
    Novi Sad pre 2000 te i posle 2000 te. Nebo i zemlja.
    Dolaskom demokratije u ovu drzavu, nekadasnji zemljoradnici i radnici koji su radili u drzavnim firmama dobijaju sacicu para, napustaju manja mesta i dolaze da zive u Novi Sad. Zivot u Novom Sadu se promenio iz korena. Ono sto je Beograd bio 90ih danas je Novi Sad.

    Eto sta je sve demokratija donela u nekada najlepsi grad na Planeti. Eto vam ga 5. oktobar i Balasevic. Cak je i bivsa gradonacelnica dobila unapredjenje! Glupi lalosi! Sada se okrenite ligasima i mozemo otici u PLM.
  • anonymous

    08.06.2014 11:19
    obratiti paznju na cover slike
    https://www.facebook.com/vranic.despot?fref=ts

    doticni. Milica, koja je poginula je bila cerka porodnicnih prijatelja. pocivaj u miru.
  • Ko je tu kome sta?

    08.06.2014 11:17
    Ljudi moji, pa je ovo je tuga.. Ja ne znam da li noću na toj raskrsnici rade semafori, ili je samo žuto trepteće svetle, uglvnom, njih troje su stajali na semaforu i samo odjednom pooolako krenuli.
  • 08.06.2014 11:16
    Dokle????
    Upravo sam posetio fejsbuk profil coveka (ako se moze tako nazvati) koji je ovo pocinio. Na jednoj od cover slika je uslikana komandna tabla gde je on slikao kako je brzinometar presao 260km/h na putu Bg-NS. Sta reci o tome osim da je ovo jedan bolesnik, i da je bilo pitanje dana kada ce svojom "voznjom" napraviti nekom problem. Nesreca u celoj prici je sto je on u dobrom autu naspram pola, a takvi uglavnom prezive a stradaju oni drugi nesretnici. Posto je nesporno da ima para, resice i sud i dokle tako??? Muka je vise od takvih koji prolaze nekaznjeno. Dokle vise????
  • Anonimno

    08.06.2014 11:16
    Ime ubice
    Ime ubice je Despot Vranić.
  • Nekoizmase

    08.06.2014 11:15
    C C C
    Ovde niko nista ne preduzima. Ja da sam ne daj boze otac nekog od nastradale dece, sigurno bih preuzeo pravdu u svoje ruke.
  • da vam ja kazem..

    08.06.2014 11:14
    ...
    raspravlja se o glupostima, o semaforu, policiji i ko je imao prednost a zaboravlja se cinjenica da je vozio preko 160k/h. Da je vozio sporije sve bi se ovo izbeglo.
  • Nikola

    08.06.2014 11:13
    Smrtna kazna
    To treba osuditi na smrt i gotovo. Svako ko ubije nekog namerno ili slucajno treba da zavrsi isto kod osoba koja je mrtva mrtav. To je jedini nacin da se uklone ubice sa ulica !

    A i ovaj sta ima da prolazi na crveno, to je ono sta se desi kad se kurc*s nagrabusis.
    Svi poloze i sad misle da su neki vozaci a ustvari su glupi kod noc, nemaju iskustva i ne znaju nista a misle da su vrhunski vozaci, zato se desavaju takve nesrece.
  • Ubica

    08.06.2014 11:12
    Nema olaksavajucih okolnosti!
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201915142911994&set=a.3110205125875.2134014.1586776567&type=1&theater
  • sid

    08.06.2014 11:06
    sid
    Ubicu obesiti na centar Novog Sada za primer.Nema pravde u Smrdiji sem ako je licno ne sprovedes.
  • medicinar

    08.06.2014 11:06
    ??
    https://www.facebook.com/vranic.despot
  • Igor

    08.06.2014 11:05
    Nije
    Nije D.Vranic nego Despot Vranic
  • Dante

    08.06.2014 11:04
    Šerijat?
    Uvesti bre šerijat bahatim vozačima, pa da vidimo ko će da pije alkohol i još da vozi.
  • Petra Cvijic

    08.06.2014 11:04
    The Killer
    Pravda za decka u Audiju. Ispred njega je bio autobus pa nije video ova druga kola. Verujte mi i ja sam imala slican slucaj kada je neki deda pesak naleteo na moj auto.
  • Nikola

    08.06.2014 11:02
    Sud i korupcija
    Ubici i njegovim roditeljima ne bi trebao sud, sam bi im presudio, da je moje dete stradalo.
  • 08.06.2014 11:02
    tuga velika
    Velika, ogormna je ovo tuga...

    Stalno po medijima prica kako su pojedinci izazvali fatalne saobracajne nesrece pod uticajem alkohola ili samo "jakih" roditelja iza sebe...

    Steta sto se o ovome samo prica, niko nista ne resava, sve stoji, sudstvo, policija,,,, boze pa sve je korumpirano.

    Ko moze neka ide odavde a ko bude cekao nazalost moze doci na ovaj portal tuznim povodom :(
  • Malo istrazite

    08.06.2014 11:02
    lako se dodje do imena
    vlasnika audi-a ukucajte Vranic D na fejsu i izbaci Vam usijanu glavu sto je slikao kontrolnu tablu dok je vozio preko 280
  • nikola

    08.06.2014 11:00
    n
    Uopste nije pitanje odakle nekome od 21 godine audi a8, to nije nase da se mesamo, ima pravo svako od 18-e da vozi i ferarija ako je u mogucnosti, mozda mu ga je otac dao a mozda je i genijalac neki pa ga je sam posteno zaradio... Ono sto je ovde bitno je da je decko seo pijan u kola i vozio brzionom od 160km, za sta automatski treba da se ide u zatvor ne vezano koja su kola u pitanju, a ako pritom i ubijes troje ljudi ispod 30 godina nista
  • Biki

    08.06.2014 10:59
    Tatin sin. Divljak. Pravda za stradale. Ubici 20godina zatvora
  • 08.06.2014 10:58
    Ime
    Despot Vranic je vozac..
  • Milan

    08.06.2014 10:56
    Kladimo se da ce Zlata da bude sudija u postupku.
  • Laza

    08.06.2014 10:56
    Dokle?
    Posto je sud u Novom Sadu poznat po presudama koje na volseban nacin oslobadjaju bogate bahate i pijane vozace ne sumnjam da ce tatica koji je pijanom sinu kupio Audi da divlja i ubija naci nacin da dostavi u pravi dzep sumu koja ce biti dovoljna da opravda ubistva pa ce kao i svi do sada slucajevi zavrsiti sa nekom uslovnom kaznom ili eventualno najvise do godinu dve pa se pitam dokle i koliko ce trebati mladih zivota novosadskom Sudu i policiji da rade svoj posao jer kad ga rade kao sto sada cine rezultate vidimo, da li se ne boje da sutra njihovo dete moze da ubije neki pijani i bahati i da im se ucveljenima smeje iz jos novijeg auta zato jer njegov tatica ima lovu?
  • Milica

    08.06.2014 10:56
    100 godina nema promena!
    Ovakvi likovi postojali su josh u vreme Archibalda Rajsa! Pashicev sin je u francuskoj dok je zemlja grcala u prvom svetskom ratu pogazio dva nasha ratna invalida pijan u Parizu naravno novim autom! Eto Srbija se menjati nece,a uvek saginjati pojedincima,ratnim profiterima,politicarima i svima koji imaju neku vlast.Svi su medjusubno korumpirani,medjusubno ucenjeni ili ih nejceshce bash briga za odgovornost koju nosi njihova pozicija!!! Drzava bez odgovornosti prema sopstvenom narodu,odgovorna je samo za one koji imaju novca!
  • doberman

    08.06.2014 10:55
    Facebook
    Otkucajte na Face-u ime ubice pa vidite profil... bilo je pitanje dana...
  • НиколаНС

    08.06.2014 10:54
    Право првенства
    Са 160 км7сат и 1,1 алкохола. Право првенства у тој ситуацији је будалаштина. Тог мајмуна из аудија и његове родитеље, треба заједно са оном стоком из СПС и судијом који је донео(ла) пресуду везати за стуб у сред центра па нека им грађани раде шта мисле да треба да им раде. А ко год им тражи олакшавајућу околност треба везати поред њих.
  • Anoninus Ns

    08.06.2014 10:53
    RO21 znas li ti da citas?sva imena su tu!
    jako zalosno 3 mlada zivota odose zbog pijanog magarca!
  • mm

    08.06.2014 10:52
    Земља Србија - "носиш гајбице" па са 21. годину купиш А8, нациркаш се и нагариш 160 на сат, убијеш троје недужних људи, изађеш из затвора (у ком ти тата обезбеди плеј стејшн,ТВ од 50",кавијар, мобилни...) после 2,3 године и ником ништа...
  • Marijana

    08.06.2014 10:50
    Jako strasno
    Ja sam sinoc to cula posto zivim na bul.Cara Lazara i verujte da sam se presekla od straha koliko je taj zvuk bio strasan,znaci 1min se culo kocenje a udarac sam cula kao da je pored mene.Jakooo strasno :(
  • Slučajna prolaznica

    08.06.2014 10:47
    Bahata voznja
    Prosla sam ovom raskrsnicom mozda 15-tak min pre nesrece, ćula sam tu škripu kola, kočnica-valjda, a živim na uglu C.Lazara i C.Dušana, tišina i noć pa se valjda čulo, naravno da nisam znala tada o čemu se radi ali sad mi je jasno šta je :(. Semafor na toj raskrsnici radi 24h( za neobaveštene), kao i na svim ostalim velikim raskrsnicama u gradu, ali najveći utisak moje sinoćne vožnje kroz grad je bahatost svih velikih automobila po gradu-džipova ( dva komada) preko duple pune ispred Bazara prave polukruzno u 23h, Tojotin džip se ladno penje na parking ispred SPENSA ... i td, a ni jednu patrolu saobraćajne police nisam srela ...e to je problem, a dece nema više, a to je tužno.
  • 08.06.2014 10:46
    predpostavljam..
    Semafori rade na toj raskrsnici stalno! Nocima prelazim tu i nikada se nije desilo da ne rade na tom mestu. Nastradali su verovatno imali uslovno zeleno na toj raskrsnici (posto je to semafor koji ima uslovno desno), i u momentu kad su hteli da skrenu iz Bul cara Lazara u Bul oslobodjenja munjevitom brzinom ih je pokupio audi.. S obzirom da je doticni u audiu vozio toliko brzo oni nisu stigli da reaguju.. Saucesce porodicama nastradalih.
  • iznad zakona

    08.06.2014 10:45
    Mene policija danima zaustavlja bez ikakvog razloga samo radi kontrole dokumenata. Na moje pitanje zašto ne zaustavljaju one koji kolima divljaju i ugrožavaju tudje živote policajac mi je iskreno odgovorio da je pojedincima pet puta pisao kazne i da su sve kasnije naredbom "sa vrha" povučene. Zašto bi neko pažljivo vozio ako zna da niko ne može da ga kazni. Ko nije primetio savest je iz ovog društva odavno proterana a osećaj odgovornosti nema više niko. Manje besa na policijske pozornike, riba ipak smrdi od glave.
  • oslobadjajuca

    08.06.2014 10:45
    presuda
    Ajde cenjeni advokati evo prilike da zaradite pare na smrti 3 deteta!!!
  • 08.06.2014 10:42
    Hvala Radiju 021
    Svaka čast što ste objavili imena, a pogotovo ime počinioca ove strahote. Verujem da ćete nas i dalje objektivno obaveštavati o daljem toku ovog tragičnog slučaja.
  • 08.06.2014 10:42
    pravi idiot
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201915142911994&set=a.3110205125875.2134014.1586776567&type=1

    Hvalio se on takvim stvarima.
  • 08.06.2014 10:42
    Konačno je uspeo nekoga da ubije
    Ovaj ubica je pokušavao nekoga da ubije godinama i konačno je uspeo. Godinama policija žmuri na divljanje njegovo i njemu sličnih likova i sad se svi čude.
    Saučešće porodicama, a Vranić treba da završi u zatvoru na 40 godina minimum.
  • Steva

    08.06.2014 10:39
    Profil na facebook-u
    Pogledajte Vranicev profil na facebook-u i sve ce vam biti jasno. https://www.facebook.com/vranic.despot/friends
  • 08.06.2014 10:39
    Kako to da ubice voze uglavnom Audi i BMW?

    Ili mu tatica kupio Audi ili ga je kupio parama koje je zaradio na sumnjiv način...
    Bilo kako bilo, ovog treba na smrtu kaznu.

    Neko kaže da Bul. Oslobođenja ne rade semaforu, ne znam kako i kada si to video, kada znam da rade.

    Ako je poginuli prošao kroz crveno i oduzeo prvenstvo Audiju, ovaj u Audiju nije kriv, iako je vozio 160. Kriv je samo za prekoračenje brzine.

    Ali ako je ovaj u Audiju prošao kroz crveno, treba ga na linčovanje.
    Meni je verovatnije da je Audi prošao na crveno, jer sam video par puta kako noću samo prolete kroz crveno u raznim delovima Novog Sada.
  • moj

    08.06.2014 10:37
    zakon
    Oko za oko zub za zub.
  • 08.06.2014 10:36
    Poznato
    Pre mesec dana me je takav audi obisao na duginom mostu,mene i jos 3 auta odjednom.Vozio je iz pravca Petrovaradina ka gradu brzinom ne manjom od 150kmh,a srecnik koji je vozio iz pravca grada ga je uspeo izbeci za 10cm!
  • Bradilko

    08.06.2014 10:33
    Slučaj ubice iz BMW
    Posle onog slučaja od pre par godina kad je onaj što je plakao na sudu i za 3 ubijena dobio 6 godina robije,ovo mu dođe kao dobar dan.Sinčić se izvukao sa povredama,tata će kupiti novi Audi sinu,troje ljudi više nema i to je to.Srbija,bre!!!
  • 08.06.2014 10:31
    ma na trg kod miletica ga obesiti za primer
  • 08.06.2014 10:28
    Objavljujete zlonamerne komentare da je bilo zuto svetlo na semoforu,a svaki novosadjan zna da tu jednom godisnje radi samo zuto i uvek je postavljen saobracajac u takvoj situaciji.
  • uzas

    08.06.2014 10:28
    Ako mu tata zna bajatovica dobice i ovaj 2 godine.
  • Maja

    08.06.2014 10:28
    Goreo u paklu
    Goreo u paklu dabogda vozač koji je uništio ova tri života. I on i onaj ko mu je taj audi obezbedio.
  • Kokanovic

    08.06.2014 10:27
    jeba ga ti
  • mrva

    08.06.2014 10:26
    @R021
    Pa cekaj da se vidi prvo ko je, ciji je, ko mu kum, brat, rodjak... policijska drzava u kojoj se sve vecito rezira. ne cudi se ako mu se ime nikada ne objavi vec samo inicijali! Jebe* ti drzavu da ti je***!


  • Hmpf

    08.06.2014 10:24
    -.-
    U dva ujutru spavam u svom krevetu.
  • berolina

    08.06.2014 10:22
    kisacka ulica

    pijani ubica RACIC...unistio je SVOJIM brzim kolima dva oca i staratelje porodica!

    kazna djuture, ODOKATIVNO 5 godina (!?) zatvora

    pijani ubica RACIC, mamicin "dooobar" student

    pijani ubica RACIC, "dooobro" dete, tatin sin

    pijani ubica RACIC, babino "dooobro" unuce i dedin PONOS cele "zadruge"...

    Nebojsu Nikolica i Aleksandra Kalajdzica je UBIO pijani RACIC.punkt

    jednom ubica, UVEK UBICA !!!

    wowi
  • uuuuu

    08.06.2014 10:20
    Sudijee!!!!!!!1
    Pisati peticiju protiv sudija koji donose ovakve sramne presude... da im se zabrani rad!!!!!! Da se pijandure ne kaznjavaju maksimalnim kaznama?

    Neka te sudije rade kod kuce u svom kucnom sudu onda..
  • 08.06.2014 10:17
    Vetar u kosi
    Ako se stoka ne može dovesti u red, uvesti ekstraporeze na te "aute ubice" od jedno 300 posto, pa da vidim kom ćaći će se isplatiti da mu sin jedinac vozi to đubre. I još jedna odlična fora za kontrolu pijanih kretena: na deo puta koji se spušta sa Mosta slobode namestiti jedno 2-3 ležeća policajca, pa da vidim kako će da preleti preko toga. Kad se u punoj brzini natakne na bankinu, sve će mu otpasti. Pa ti loči i divljaj po putu - ubij sebe, a ne druge.

    Saučešće porodicama poginulih.
  • novosadjanka

    08.06.2014 10:16
    TUGA DO NEBA
    i za porodicu i za prerano oduzete zivote. Gde su one silne kamere, koliko smo ih onda platili? Gde je policija po NS? Spavaju u ovo doba ili kaznavaju one sto nisu vezali pojas. A alkosi prolaze ko karavani.
  • 08.06.2014 10:16
    Ovo je strasno i sto je jos gore postaje svakodnevnica...Moraju su preduzeti rigorozne mere! Npr. da lica mladja od 25 godina ne mogu da upravljaju automobilima velike kubikaze i snage, da se za saobracajne nesrece sa smrtnim ishodom uz prisustvo alkohola, narkotika i velike brzine odrede drasticnije kazne, minimum 20 godina a ne sadasnje 2 godine, oduzimanje vozacke dozvole za sva vremena za voznju u alkoholisanom stanju...a kad se sve ovo ozakoni, procesljati sudstvo i njihove presude!
    p.s. a stvarno ne razumem oca ovog klinca, gde mu je pamet da detetu od 21 godine da audi8?!
  • oooo

    08.06.2014 10:13
    Evo zašto zašto voze i pijani
    ZA GAŽENJE DETETA bivšem zameniku generalnog direktora "Srbijagasa" Radoslavu Vujačiću (63) povećana kazna sa godinu i po na dve godine zatvora.

    Da li je moguće da nikoga u pravosuđu nije sramota zbog ovoga???
  • bojan

    08.06.2014 10:13
    uzas
    Gledajuci koliko policije ima vikendom na ulicama Novog Sada mislio sam da vise nema budala koji se usude da voze pijani...al izgleda da ce oni zaustaviti mene (koji nikad ne konzuniram alkohol dok vozim) a ne nekoga sa audijem koji verovatno se pozdravi sa policajcem uz rukovanje od 2-3 crvene...hik..hik... tuga, saucesce porodici a krivcu 40god!
  • 08.06.2014 10:12
    @zini da ti kazem
    Kakvo prvenstvo prolaza, noć je, lik vozio kao na trkama, on sa 160 doleti za sekund, i dzaba tebi što si krenuo kada je slobodno, osim ako vidiš u budućnost, gotov si.
  • ''Strašno'' generacija

    08.06.2014 10:11
    @ kom
    Ti bi mu dao mount bike da vozi, a pametnice? Reč je o ubici koji je ''pokosio'' tri mlada života i tri porodice ali eto... ti bi mu sada dao bicikl čisto da više ne ubijucka i ne trka po Mišeluku. Kakvi sve likovi ovde žive, teško ovoj zemlji... I samo pišite ''strašno'' po komentarima dok mala interesna grupa ljudi šenluči nad ovom zemljom.
  • 08.06.2014 10:07
    NemanjaN
    Odakle detetu od 21 godinu Audi A8????
  • Maja

    08.06.2014 10:06
    Da li treba...
    Da li treba još neko dete da nastrada, da se povede računa o kontroli???? Gde je policija sa ako testom noću? Pa i danju? Nije valjda da nema dovoljno ljudstva???
  • @ Ime Mi Je ...

    08.06.2014 10:02
    nisam premijer ni vlada
    A pravde u Srbiji ima samo ako je licno sprovedes
  • rista

    08.06.2014 10:02
    strasno!
    10-ak minuta pre ove nesrece desila se jis jedna nesreca, na samom kraju keja kod kvantaske pijace jedan mladic je lezao na asfaltu, pored njega je lezao skuter a golf 5 sa upaljenim zmigavcima se nalazio na suprotnoj strani ulice... Tuzna noc!
  • zuzo

    08.06.2014 10:01
    direktni krivci za sve ovo su roditelji.gledam sinoc u gradu klinke od 15.16 godina mrtve pijane bauljaju u minicima i stiklama ,i tatini sinovi skripe u besnim kolima.ko ih je pustio takve u grad u vaspitao da se tako ponasaju je diretni krivac za sve.ovo ce se desavati iz vikenda u vikend nazalost.
  • 08.06.2014 10:01
    @MUNJA
    Nekada davno nisu radili noću, tačnije bili su na treptaču.
  • TNT

    08.06.2014 09:59
    Vozio je bahato, pijan, 160 na sat,ubio troje mladih ljudi jer mu se moze.On je tatin mocni sin u audiju a8.Na ova tri zivota on se nece ni osvrnuti svestan da za njega nema suda.
  • nes

    08.06.2014 09:58
    STOP UBICAMA KOJI VOZE AUDI
    pola grada prošao pijan i pri toj brzini!?
    šta su patrole radile, spremale doktorat?
  • 08.06.2014 09:56
    Ne moraš zijati da ti kažem
    M^rš...
    Ti ćeš reći da smo iskompleksirani i puni mržnje?
    Ne pade ti napamet da smo zaplašeni bahatošću,budućnošću?
    M^rš
  • Analiticar

    08.06.2014 09:55
    Analiza
    A da li je kriv sina Zeljka Mitrovica, da li je kriva Petra Cvijic? Ovo se zove Srbija!
  • crveni

    08.06.2014 09:49
    izvinjavam se
    malko cu oposvati, al trebao je kujin sin za audijem poginuti... to je samo dokaz da Bog cuva srbe, pijane, pijane srbe.
  • vera

    08.06.2014 09:48
    ?
    Koja policija??? Ona sto se vozika po gradu bez vezanog pojasa raznoseci koje kakve sponzorusice od kafica do kafica, gde ce da se ogrebu za pice,a onda ce da se nacrtaju kod kioska kod pumpe Piramide kod Sajma da zederu kobasice,index sendvice....Da li uopste nekog zanima sta oni rade po ceo dan....svakog momemta kod tih kisoska imate masne zadrigle policajce koji tamo jedu...ja ne znam koji zaposelni moze da uzme slubeni auto i da ide da kupi sebi dorucak, uzinu bilo sta.
  • 08.06.2014 09:48
    Marishka
    Dokle više?! Na sličan naačin sam prošle godine izgubila sestru! Decu nije dovoljno praviti "radi reda", već ih prvenstveno treba odgajati da budu ljudi. Saučešće porodici a počiniocu srećno u životu sa pomisli na to šta je počinio...
  • Jova

    08.06.2014 09:47
    pogledajte film
    Rumunski film "Pozicija deteta"-odličan film, priča kao da je iz Srbije. U tom filmu je "dete" konj od 35 godina, koji je ubio dete kolima.
  • 08.06.2014 09:46
    Odmah
    staviti stabilni radar i kameru na Mostu Slobode i direktni link sa policijom i čim pređe 60 patrola da ga zaustavi i proveri .Ako je pijan odmah privođenje na trežnjenje a ujutro kod dežurnog sudije i odmah izricanje kazne dok se tata i mama ne obrate svojim vezama u policiji i tužilaštvu.Pa nek se žali posle onom gore.
  • policija

    08.06.2014 09:44
    e bas smo krenuli iz gaje kad smo culi sta se desilo.
  • alkotest

    08.06.2014 09:43
    Alkohol 1.1? Automatski si kriv.
    Ako ima alkohol 1.1 promila i zaustavi milicija - sledi kazna i trežnjenje.
    Ako ima 1.1 promila i UČESTVUJE u saobraćajnoj nesreći - AUOMATSKI je KRIV. I TAČKA.
    Naravno, ovo važi za obična čukanja, za ubistvo važe drugi zakoni... tata, pare, politika...
  • 08.06.2014 09:42
    strsano
    Ako semafori
    ne rade u to vreme kada se desila saobracajna nesreca, i da se razumemo sve i da je auto marke polo ucinio saobracajni prekrsaj, pa izasao na kolovoz sa pravom prvenstva prolaza, preziveli bi da je** rak raka, da manijak za volanom nije vozio ne prilagodjenom brzinom, jer kad srecete na Bulevar, i vidite u daljini auto, naravno da cete skrenuti, jer imate vremena da se ukljucite, ako ste losije procenili auto koji se nalazi na putu da je normalan, smanjio bi brzinu kretanja svog vozila u pustio bi vas da se normalno ukljucite u saobracajnu traku... tako da ovo treba osuditi najstrozije i da bude primer za dalje, jer ipak tri zivota su ugasena :(
  • ZABRINUTA MAJKA

    08.06.2014 09:41
    Cujem da su sledece nedelje trke na Miseluku,pa policija neka proveri promile i ko vozi.Nemam nista protiv skupova mladih ali previse je alkohola , mobilnih,za vreme voznje.Previse stresa za roditelje i ako su vam deca vaspitana to ne znaci da vase dete nemoze da nastrada.Ne znam da li je tatin sin samo znam da je unistio cetiri porodice i to mora da prestane. da se zakon postuje ne bi postojali tatini sinovi.MOJE SAUCESCE PORODICAMA NA NEZAMISLIVOM GUBITKU.
  • ns

    08.06.2014 09:36
    Deco draga, sklanjajte se sa ulica posle ponoci!
    Deco draga, sklanjajte se sa ulica posle ponoci! Ni peske ni autom ne idite...

    Ako sami sebe ne cuvate, nece vas ovde nikakva plavila, kontrole i propisi sacuvati.

    Verovatnoca je ogromna da ce posle ponoci biti mnogo pijanih idiota, vozaca, narkomana i kriminalaca koje niko nece zaustaviti i spreciti da prave ovakve strahote.
  • Ime mi je ...

    08.06.2014 09:32
    RE :Naivac - Krivi smo mi infatilni...
    Viši sud u Novom Sadu osudio Dragana Racića (23), sina direktora jedne novosadske banke, na pet godina robije jer je pijan izazvao udes u kojem su poginuli Nebojša Nikolić (46) i Aleksandar Kalajdžić (45)....Zaprećena kazna za teške saobraćajke, u kojima je poginula jedna ili više osoba, je od dve do 12 godina. Obrazlažući presudu, sudija Zlata Rodić-Knežević je rekla da su kao olakšavajuće okolnosti optuženom u obzir uzeti mladost i držanje pred sudom. Sudija je navela i otežavajuće okolnosti.Već kažnjavan zbog alkohola....

    Pitanje za PREMIJERA i vladu:


    Ima li pravde u Srbiji?
  • uzas

    08.06.2014 09:31
    uzas
    Nema kazni za voznju pod alkoholom, zbog toga se usude da sednu pijani za volan...

    Pijani Racic ubio 2 coveka- dobio 5 godina, Vujicic ubio dete- povecana (!) mu kazna sa JEDNE na DVE godine..
  • strasno

    08.06.2014 09:28
    Nema kontrole alkohola nocu
    Kako je pijan mogao da stigne bilo gde?

    To znaci da nigde nije bilo kontrole.
  • djaso

    08.06.2014 09:26
    Isti slucaj kao i pre 5 godina,kad je Racic vozio pijan i brzo,a ona dva coveka prosla na crveno,ako je sve tako kako pise,cak je i audi auto smrti
  • 12345

    08.06.2014 09:23
    12345
    Случај из Кисачке 2010.г,возач аудија(23г) са 2.4 промила алкохола убио 2 радника у Југу који су се враћали са посла-пресуда 5г!"Zaprećena kazna za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja pri čemu je jedno ili više lica izgubilo život je od dve do 12 godina, a sudija Zlata Rodić Knežević je obrazložila da su kao olakšavajuće okolnosti uzeti u obzir Racićeva mladost i držanje pred sudom..."Вероватно је већ на слободи(добро владње,амнестија итд)-не бих искључио могућност да му је ово нови Ауди и нови покушај...
  • 12345

    08.06.2014 09:20
    Presuda
    @Petrovaradinac> Онај што је у Кисачкој Аудијем на исти начин убио 2људи у југу(са 2.3 промила алкохола)је осуђен на 5 г.затвора и вероватно је већ на слободи(добро владање,амнестија итд)...Не би ме ништа зачудило да му је ово нови Ауди и нови покушај.Тај би вероватно до Железничке развио брзину од 300кмх...Морамо почети да пријављујемо бахате возаче-ако већ немате страх да ће вас неко ни криве ни дужне убити на раскрсници,зашто би се плашили да зовете полицију па нек они ураде нешто ако хоће...
  • milovan

    08.06.2014 09:19
    molim vas
    sugradjani na semaforu ili u kolima je daleko bilo mogao biti neko od nas, nase dete ne daj boze nikome, hajde da prekinemo ovu agoniju, dajte neku peticiju bilo sta i da konacno izmolimo policiju da radi svoj posao, odnosno da im nadredjeni to narede, neka samo sednu uvece na tom mestu i nagledaju se divljaka i manijaka, narkomana, siledzija, verovatno ce i grad to podrzati, dizimo glas protiv siledzija nad nasom decom
  • klinac

    08.06.2014 09:19
    strasno
    Verovatno opet neki tatin sin u akciji sa svojim audijem... Sad ce da dobije 2 godine zatvora zato sto mu tata zna sve u drzavi... Tuzna nam je drzava kada se za ubistvo ovakvog tipa salje u zatvor na 2 godine, a za pljacku 15....
  • 08.06.2014 09:17
    @Member
    Donekle si u pravu, ali ne može se potpuno zaobići i zanemariti uloga i uticaj porodice i vaspitanja, jer je od samog starta u životu potrebno deci usađivati( naravno i ličnim primerom to potvrđivati), prave vrednosti u životu. Pre svega poštovanje svog i tuđeg života, saznanje o uroku i posledici kao i o ODGOVORNOSTI koja je u životu ključna. Od bahatih roditelja - bahata deca, kao i deca koja se nikada nisu morala suočiti sa posledicama svog ponašanja, jer je uvek to neko "sređivao". A posledice svega toga su te, da je skroz iskreivljena slika o životnim vrednostima u mnogim mladim umovima, te otuda i takvo ponašanje. vrednostima
  • Maja

    08.06.2014 09:14
    Imena?
    molim Vas saznajte imena.
  • 08.06.2014 09:13
    asocijacije
    Polje A1 Audi
    Polje A2 Alkohol
    Polje A3 Teška saobraćajna nesreća
    Polje A4 Bahati tatin sin

    Konačno rešenje - Zlata Rodić Knežević
  • MUNJA

    08.06.2014 09:03
    Novosadjaninu
    KOji si ti novosadjanin kad nemas pojma. Svi semafori na bulevaru rade i nocu bilo bi jaaaako glupo da ne rade. Idi prosetaj malo po bulevaru!
  • Nikola Stajić

    08.06.2014 09:02
    -On je sa teškim povredama zbrinut u Urgentnom centru.-
    Baš mu je teško, par ogrebotina i ugruvao se od volana i erbega. Na slici se vidi da je kabina gotovo netaknuta.
    Saučešće porodicama poginulih.
    p.s. I da su prošli na crveno to nije nikakvo opravdanje za ovoga što je nagario 160 na sat. Ubica je pa je ubica.
  • zini da ti kazem

    08.06.2014 09:01
    Koliko ste vi puni mrznje od ranog jutra ovo je strasno! A cisto informacija za ove sto bi da salju na elektricnu stolicu i 40 godina robije-Bulevar Oslobodjenja ima prednost u odnosu na bul.Cara Lazara. Kriva su oba vozaca! Jedan nije postovao prvenstvo,drugi je prekoracio brzinu pod dejstvom alkohola. A to sto su se pojedinci uhvatili sto je preziveli vozio audija samo pokazuje koliki su kompleksi
  • Lola

    08.06.2014 08:56
    Jos jedan Audi
    Secate li se ovog AUDIA ?

    http://www.kurir-info.rs/otac-pregazenog-decaka-imam-ja-svoj-sud-clanak-1409991

    Vozac dobio 2 godine za smrt deteta na putu ka Kamenjaru
  • anonimus

    08.06.2014 08:55
    Pa nece valjda audija voziti sporo? nikako
    Meni se vishe svidja kako ti trenutno izgleda audi a8, bash mu nekako stoji da bude unishten!!!!!!!!
  • alo,alo

    08.06.2014 08:53
    potsetnik
    setite se racica sto je ubio dvojicu mladih ljudi,i dobio 5 godina,pa onog sps direktora sto je ubio ono dete i dobio 2 godine !!!!!!
    ps-policije nema na ulicama jer rade po kaficima !!!
  • 12345

    08.06.2014 08:52
    Нови Сад
    Нажалост,неке главе се овде не охладе ни са 40...Елем,он је сигурно имао првенство пролаза али кад вам неко улети са 160 у раскрсницу-ви немате времена да трепнете!
  • 08.06.2014 08:52
    "Koliko ja znam semafori ne rade nocu.... "

    Semafor je radio, kao i onaj kod Narodnog fronta.
  • mareee

    08.06.2014 08:49
    ...
    Policija uglavnom ne radi svoj posao, sudstvo pogotovo ne radi ,zakljucak pravde a i zakona nema.Najbolje se skloniti s ulice.
  • mile

    08.06.2014 08:46
    zabrinuti roditelj
    to je strasno, sta treba da se desi da vlasti, zabrane rad lokala posle ponoci, da pojacaju kontrole nocnih lokala, koliko je mladih ljudi stradalo u poslednjih 20 godina u novom sadu,
  • hm?

    08.06.2014 08:44
    tragedija
    Opet Audi, opet alkohol i opet mladi ljudi ginu u Novom Sadu. Nedostaje još samo Apelacioni sud! Strasno!
  • Pera

    08.06.2014 08:43
    brzinomer
    Kada ste poslednji put videli da policija meri brzinu onima koji se sjure sa Mosta Slobode?
    Nekada su redovno stajali kod nekadašnjeg ,,Jugodrva" i dobro ,,udarali po džepu"...To bi trebalo da im bude stalna lokacija,jer je ta deonica veoma izazovna za vozače automobila i motora da tu razviju veliku brzinu.Iz istog razloga je poginuo onaj dečko na rolerima pre 2 godine,kada ga je udario ludak na motoru malo niže,kod stadiona...
  • alsaad

    08.06.2014 08:42
    kom
    taj audi je tu vece bijo na miseluku ja sam ga video da se trka sa nekim o boze sacuvaj nema milicije da to kontrolisse mamin i tatin sin sad bi mu ja dao mant bajk neka vozi
  • deki

    08.06.2014 08:32
    NIJE PRVI PUT
    Nije prvi put da bahati tatini sinovi u skupim automobilima ubijaju po Novom Sadu i ostanu nekaznjeni , nazalost u takvoj drzavi zivimo
  • member

    08.06.2014 08:29
    (dodatak)
    i lincovati skotinu koja je izazvala nesrecu.
  • PreduzetnikNS

    08.06.2014 08:29
    Saobraćajci
    se povuku vikendom da bi mogli tatini i mamini sinovi da divljaju pijani po ulicama grada.
  • member

    08.06.2014 08:28
    nema veze tu ni kontrola, ni kazne, niti bilo sta. tu cak ni vaspitanje ne igra nikakvu ulogu.

    sve je stvar licnog shvatanja zivota i licne odgovornosti koju neki ljudi nemaju.
  • mrva

    08.06.2014 08:27
    dokle ce bahati mamini i tatini sinovi UBIJATI po gradu??????!!!!!! Znam ja odgovor, i ta istina boli: dok je korumpiranih oloskih sudija koji ce ih oslobadjati krivice za nesto bednih maminih i tatinih para!!!! To je sistem koji uhodano funkcionise vec dugo, taman da se oholi bahati pojedinci dovoljno opuste da pomisle da mogu da rade sta hoce!!!! Sve i da nisam u pravu u ovom pojedinacnom slucaju "u kojem se jos ne zna mnogo" ,mada ja mislim da je dovoljno jasno, ovo vazi za brojne ranije slucajeve!

    Ubio troje nevinih, alo! Ako je tako 40 god pa razmisljaj i primer ostalim mamama i tatama sto deci za osamnaesti kupe auto od par desetina hiljada evra a pri tom im nisu pruzili minimum kucnog vaspitanja!
  • Petrovaradinac

    08.06.2014 08:24
    Izmena Krivicnog zakonika ....
    da se svakom ko pocini saobracajnu nesreu pod dejstvom alkohola i droge sa smrtnim ishodom ucesnika, sudi kao za ubistvo sa PREDUMISLJAJEM, bez olaksavajucih okolnosti jel one u tom slucaju ne postoje !!!!
  • Naivac

    08.06.2014 08:24
    Krivi smo mi infatilni....
    Isto Audi, isto 160kmh kao i u Kisačkoj pre neku godinu....hm, kako se završilo suđenje za to ubistvo, jel zna neko?
  • jadna deca

    08.06.2014 08:22
    160 km na čas??? Sramota!! Kako se njemu nije nešto desilo. ubice se uvek izvuku! Neviđeno...
  • levla

    08.06.2014 08:21
    ..
    Informacije iz prve ruke : sinoc je u Ns radila samo jedna patrola saob.policije.Jedna na ceo grad!Vozac audija se sjurio sa mosta pomenutom brzinom a poginuli su presli na crveno.Momak u audiju nema teske telesne vec posekotine i povrede od air bag-a.A ako ste ocevidac nezgode i izgleda poginulih, veceras necete spavati.
  • pera ns

    08.06.2014 08:21
    horor
    I sta sad sa mladicem mozda ce dobiti koju godinu robije jer mu je tata sigurno naki budza cim mu sin vozi A 8 .Da je pravde njega na elekticnu stolicu pod hitno uvesti smrtnu kaznu ona je kao rodjena za nase drustvo.
  • apel

    08.06.2014 08:18
    da se javno objavi ime kretena u audiju, a ne da se zataskava kao u slucaju nesrece na mostu slobode pre nekoliko meseci
  • Georg

    08.06.2014 08:05
    Već sutra će se pojaviti nova vest. Vozač audia je bio potpuno trezan i vozio je u rikverc, kada se u njega zakucao golf. Videćete.
  • Detelinarac

    08.06.2014 08:05
    Ako je za volanom audija bio neko sa pedigreom sličnim Radosavu Vujačiću, onda ne treba da brine.
  • -

    08.06.2014 08:05
    -
    preskocili ste stanje semafora i brzinu.

    a i cekovnu knjizicu onog u audiju

    ne treba biti serlok pa zakljuciti da se onaj majmun u audiju sjurio sa mosta

  • apel

    08.06.2014 08:01
    radiju 021
    saznajte ime ovog mombrila...
  • ns

    08.06.2014 07:54
    najjeftiniji audi a8 je 90ak hiljada eura, na drugom portalu ima i slike nesreće gde se vidi sivi novi!!! a8, odakle momčiću od 21 godine novi a8!?!? to sve ide uz ruku "od ranije poznat policiji", sve se zna, ko, gde, kako i koliko krade ali se ništa ne radi jer se procenat u džep stavlja, eee policijo e sudstvo dok ne vidim matijeviće, amidžu, gajića, karina, egiće, bokana i ostale kriminalce u zatvoru i sve im pooduzeto biće ovih vesti a i vesti posle da dana zatvora neće videti za ovakvo delo :(
  • приметио

    08.06.2014 07:51
    сам
    Ко вози аудиа а8 звани тенк никад не погине
  • petar

    08.06.2014 07:47
    eeeee trenutak,zivot je trenutak,strasno...nemojte me pogresno shvatiti,ali nigde ne pise ko je kriv,ko je bio pijan i ko je prosao na crveno,setite se prosle godine da su poginuli u istom autu,jer je vozac tog auta,a njihov drug vozio pijan,tako da nema veze sta ko vozi,sta sad niko ne sme voziti audija?!
  • 08.06.2014 07:39
    piše na drugim portalima da je vozač audija bio pijan i vozio 160kmh
  • 08.06.2014 07:37
    Jel opet
    neki tatin sin u audiju.Dosta ove bahate stoke.Treba da dobije doživotnu.Ukinuli smo smrtnu kaznu pa sad svako radi šta hoće jer zna da će dobiti 2-3 godine ili nanogicu.I ovi sudovi il nek rade po zakonu ili ih raspustiti.Ovo je teror.
  • alo,alo

    08.06.2014 07:33
    citam na drugim portalima
    da je ubica imao 1,1 mil alkohohola i da je vozio preko 160 km/h !!!
  • Vladimir

    08.06.2014 07:25
    dozvoljen brzina
    Mora da je vozio po propisu 50km/h samo sto je bila i jedinica ispred 50.
    A sto niste napisali koliko godina ima vozac audija, ime prezime i godina.
  • 08.06.2014 07:25
    Dokle više!!!???
    Možda je jedno od rešenja da se granica za polaganje ispita i dobijanje vozačke dozvole pomeri na 25 godina života, jer bi se dotle mnoge usijane glave donekle ohladile. Naravno, pre svega je rešenje u oštrijim kaznama( neselektivnim) i striktnoj primeni zakona. Ne znam šta da kažem, jer sada sve zvuči suvišno i otrcano. Tri mlada života su se ugasila. Ne daj bože nikome da oseti bol i tugu kroz koje sada prolaze njihovi najbliži.
    Saučešće porodicama.
  • taksista

    08.06.2014 07:21
    nije kriv vozac audija sto je stoka vec saobracajna policija zbog ne savesnog rada
  • Novosadjanin

    08.06.2014 07:21
    Semafor
    Koliko ja znam semafori ne rade nocu.... Bulevar oslobodjenja ima prednost na svim raskrsnicama od mosta pa sve do zeleznicke stanice OSIM kod futoske pijace. E sad ko je kojom brzinom isao i kako je doslo do nesrece utvrdice policija.
    U svakom slucaju zao mi je dece koja su poginula.
    Saucesce porodicama.
  • @Anonimus

    08.06.2014 07:20
    Pretpostavka
    Ne kazem da nije tacno, ali zasto pretpostavljate da je vozac Audia kriv?

    Nigde u clanku ne pise to (Nedelja, oko 9:20, ako se clanak dopuni novim informacijama)
  • semtex

    08.06.2014 07:08
    ?
    Opet neki "Racic"...
  • 08.06.2014 06:58
    Zašto je ubica uvek u audiju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna